НАЧАЛО Други

Тази седмица в крипто - 07.26 до 08.01

АВГ. 1, 2021 23:35 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тази седмица в крипто - 07.26 до 08.01

В рамките на последната седмица крипто пазарът претърпя сериозно възстановяване, като Биткойн се върна над $41,000, достигайки стойности от над $42,000.


1 - Binance закрива всичките си фючърсни и дериватни услуги за Европа


Освен това потребителите на борсата в Холандия, Германия и Италия вече не могат да откриват нови сметки за търговия с фючърси, което влиза в сила незабавно. Крипто борсата е заявила, че потребителите ще имат 90 дни, считано от деня на съобщението да изтеглят средствата си и да закрият своите деривати и фючърсни сметки.


Binance споделиха, че този ход е част от плановете им да прекратят предлаганите от тях фючърси и деривати в целия европейски регион. Крипто борсата също добави предупреждение за риск към прессъобщението, подчертавайки волатилността на фючърсната търговия.


Прочетете още тук.


2 - Ружа Игнатова и OneCoin се завръщат


Противоречивата криптовалута OneCoin предполагаемо ще направи своето завръщане на крипто сцената, според създателката на проекта Ружа Игнатова.


За да си припомним, д-р Игнатова и проектът OneCoin бяха обвинени от световни правоприлагащи органи във финансови измами и подмамване на инвеститори. Предполагаемо компанията е изчезнала с близо $5 милиарда клиентски средства, което доведе до международно издирване на цялото ръководство на проекта.


В своето послание основателката на OneCoin твърди, че е била 'предадена' от своите партньори като дори не е имала достъп до сървъри и средства. Тя също така обеща на инвеститорите, които са чакали толкова дълго време, че ще бъдат щедро възнаградени за търпението.


Прочетете още тук.


3 - PayPal разширяват крипто услугите си до Обединеното кралство


PayPal иска да позволи на британските клиенти да търгуват криптовалути с новото си “супер приложение”.


Глобалната платформа за плащания се насочва към Обединеното кралство за разширение услугите си за търговия с крипто.


Според обаждане за печалбите на компанията за второто тримесечие от сряда, PayPal е значително напред от търговията с криптовалути.


Прочетете още тук.


4 - Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността


В писмо до министъра на финансите Джанет Йелън, сенатор Уорън говори за рисковете, свързани с крипто, призовавайки Йелън да въведе "всеобхватна и координирана рамка". С други думи, да се въведе по-строга регулация, която повече от вероятно би задушила сектора.


Не за първи път сенатор Уорън атакува индустрията. По-рано този месец тя писа до председателя на SEC Гари Генслер, призовавайки за по-строг контрол на крипто борсите. Тя също се възползва от възможността да спомене отново аргументи относно киберпрестъпността и щетите върху околната среда.


Прочетете още тук.


5 - Изпълнителният директор на Binance казва, че е готов да се оттегли


По време на виртуална пресконференция във вторник Чанпен Джао, по-известен като CZ, заяви, че не е планирал незабавно да напусне ролята си, но че компанията има план за наследяване.


Джао настояваше, че няма непосредствени планове за наследяването, добавяйки, че Binance “държи възможностите си отворени”.


За мен ще бъде чест да продължа да управлявам Binance като регулирана финансова институция, докато намерим някой, който може да свърши по-добра работа”, каза той.


Прочетете още тук.


6 - Amazon отричат твърденията, че ще приемат Биткойн


Amazon отрече доклад, който твърди, че планира да започне да приема Биткойн като плащане преди края на годината.


"Независимо от интереса ни към пространството, спекулациите, възникнали около конкретните ни планове за криптовалути, не са верни“, заяви говорител на компанията пред Reuters.


Прочетете още тук.


7 - Новият най-голям Биткойн миньор в Югоизточна Азия?


Фондовата борса на Тайланд (SET), дъщерна компания на Jasmine International (JAS), наречена Jasmine Telecom Systems (JTS), обяви амбициозни планове за добив на флагманската криптовалута. JTS планира да стане най-големият Биткойн миньор от десетте държави, включващи Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN).


Тайландският телекомуникационен оператор ще инсталира 500 машини за добив на Биткойн през третото тримесечие на тази година. През следващата година JTS се стреми да разшири десетократно операцията си за добив, инсталирайки още 5,000 машини в партньорство с мрежата Jastrel на индустриални места около Тайланд.


Прочетете още тук.


8 - Директорите на Tether обвинени в предполагаеми банкови измами


DOJ разследва дали ръководителите на компанията са извършили банкови измами, прикривайки естеството на своите криптовалутни дейности, според анонимни източници, цитирани в статията на бизнес медията.


Нарушенията датират от най-ранните дни на емитента на стабилни монети и изглежда не са свързани с дългогодишни конспирации за издаване на USDT, които са неправомерно повлияли на пазара.


Прочетете още тук.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света