НАЧАЛО Прессъобщения

Тази 100X алтернатива на Биткойн е също толкова привлекателна, колкото и ликвидния стейкинг на Етериум

септември 13, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази 100X алтернатива на Биткойн е също толкова привлекателна, колкото и ликвидния стейкинг на Етериум

Един от форковете на Биткойн със забележителен потенциал за експоненциален растеж предизвиква вълнение в крипто света през последните месеци.

Bitcoin Spark (BTCS) предлага доходоносна възвръщаемост, като същевременно минимизира рисковете на ниво, сравнимо с ликвидния стейкинг на Етериум.

Какво представлява стейкингът?

Стейкингът е процес в света на криптовалутите, при който потребителите държат и “залагат” своите токени в дигитален портфейл, за да подпомогнат операциите на блокчейна. По този начин те участват във валидирането на мрежата, обработката на транзакции и поддържането на сигурността.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


В замяна на своя принос стейкърите често получават награди под формата на допълнителни криптовалутни токени. Стейкърите играят ключова роля в много блокчейн екосистеми, като използват консенсусния механизъм, познат като доказателство за залог (Proof-of-Stake, PoS), за да гарантират целостта и функционалността на мрежата.

Ликвидния стейкингв Етериум е концепция, която позволява на потребителите да залагат своите токени, като същевременно запазват ликвидността си и възможността да ги търгуват или прехвърлят по всяко време. Този иновативен подход подобрява използваемостта на стейкнатите активи и осигурява по-голяма гъвкавост за притежателите на токени.

Цена на ETH

Устойчивостта на Етериум, предстоящите мрежови подобрения и разширяването на екосистемата се очаква да допринесат за нарастването на стойността на алткойна в краткосрочен и дългосрочен план.

Етериум е показвал устойчивост при пазарни спадове доста пъти, с което демонстрира, че може да оцелее в настоящия труден период. Анализаторите смятат, че цената на ETH може да се възстанови до своя връх от 2021 г., като потенциално може да достигне нови исторически върхове, когато пазарът се възстанови.

В рамките на парадигмата Етериум 2.0 се премина от Proof-of-Work (PoW) към Proof-of-Stake (PoS).

Bitcoin Spark (BTCS)

Bitcoin Spark представлява новаторски блокчейн проект, предвождащ консенсусен механизъм, познат като доказателство за процес (Proof-of-Process, PoP).

Той интегрира най-добрите характеристики на PoS и PoW, като същевременно се стреми да генерира самоподдържащи се приходи за стимулиране на участниците.

PoP механизмът на Bitcoin Spark позволява на миньорите да предоставят своята изчислителна мощ за изчислителни задачи, за разлика от традиционните PoW системи, които изискват от миньорите да решават сложни математически уравнения без практическа употреба.

Bitcoin Spark възприема идеята “Всеки може да добива”, като облекчава бариерата за навлизането на миньори в сектора и засилва децентрализацията и сигурността. Този подход има за цел да намали потреблението на енергия и да направи добива по-екологичен.

Bitcoin Spark диверсифицира своите потоци от приходи, за да поддържа мрежата. Тези източници на приходи включват традиционен добив, приходи от реклами от блокчейн експлорър и приложение и отдалечена обработка, при която неизползваната изчислителна мощност се отдава под наем на физически лица или организации, които се нуждаят от изчислителен капацитет.

Освен това проектът включва малки, ненатрапчиви реклами в своя блокчейн експлорър и приложение, което осигурява допълнителен източник на приходи за миньорите и екипа на разработчиците. Той дава възможност на потребителите да отдават под наем неизползваната си процесорна и графична изчислителна мощ на тези, които се нуждаят от допълнителен изчислителен капацитет, като по този начин допринасят за сигурността и функционалността на мрежата.

Тази функция има за цел да създаде самоподдържаща се екосистема с потоци от приходи дори по време на мечи пазарни цикли. Bitcoin Spark планира да интегрира в мрежата си слой за смарт договори, което ще позволи разработването на различни приложения и случаи на използване на блокчейна.

ICO-то на проекта блести в пета фаза, а един BTCS токен може да бъде купен на цена от $2.50, получавайки 9% бонус за всяка покупка. Притежателите на токени от петата фаза очакват възвръщаемост на инвестицията от 436% при успешното пускане на токена BTCS. Ранните осиновители са в диапазона на 100х печалби, като са придобили токени BTCS на по-ниско ценово ниво.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: https://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Един алткойн може скоро да надмине Етериум според крипто анализатор

Крипто инвеститорът и рисков капиталист Крис Бърниске предположи, че Solana (SOL) скоро може да надмине Етериум (ETH) в нова тренд формация.

октомври 2, 2023 21:00 1 мин. четене

Защо следващият бичи пазар на Bitcoin ще е различен? Струва ли си да се обмислят инвестиции в някои алтернативи?

Разгледайте инвестицията на Bitmain в BTC, успеха на MakerDAO (MKR) и потенциала на VC Spectra (SPCT), за да откриете най-добрата криптовалута, в която да инвестирате.

октомври 2, 2023 19:30 4 мин. четене

PEPE, EOS или VC Spectra – коя е по-добрата дългосрочна инвестиция?

Открийте най-добрата дългосрочна инвестиция сред PEPE, EOS и VC Spectra. Разгледайте техния потенциал и преценете дали е редно да предприемете инвестиционни решения.

октомври 2, 2023 19:20 3 мин. четене

Цената на Bitcoin отново се покачва. Облачният добив може да се окаже по-доходоносен с Bitcoin Minetrix

Bitcoin успя да изплува от началото на месеца, като проби $28,000 за първи път от август месец насам. Това безспорно създаде по-голяма инерция в крипто индустрията, която набира сили за последното тримесечие на годината.

октомври 2, 2023 18:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.