НАЧАЛО Регулации

Търгуването на Bitcoin е незаконно в Саудитска Арабия

АВГ. 14, 2018 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търгуването на Bitcoin е незаконно в Саудитска Арабия
Комитет, състоящ се от различни правителствени министерства и централната банка на Саудитска Арабия, предупреди, че търговията с "неоторизирани" криптовалути като Bitcoin е незаконна в страната.

В изявление, публикувано от финансовия орган на Саудитска Арабия (SAMA) - де факто централната банка на суверенната арабска държава, правителствена комисия обяви, че е против търговията с криптовалути.

Причините за това се дължат на "негативните последици и високия риск за търговците", тъй като те са извън обхвата на правителствения надзор.


Създадена с върховен указ, постоянният комитет е създаден като орган, който специално разглежда "неразрешените дейности по ценни книжа на валутния пазар". Това включва Центъра за капиталови пазари в Саудитска Арабия (CMA), министерствата на вътрешните работи, медиите, търговията и инвестициите, както и SAMA.

Очевидно върховният указ възложи на комитета да информира съответните органи, като отчита всякакви сделки или инвестиции в търговията с валути и криптовалути, както и намалява техните маркетингови дейности, за да ги предпази от инвеститорите.

Комитетът увери, че виртуалната валута, включително, но не само, Bitcoins са незаконни в царството...tron g>


Без да посочва каквито и да било санкции или глоби за търговия с криптовалути, комисията настояваше да се предупредят "всички граждани и жители" за това, което се смята за "незаконна" дейност.

Любопитно е, че SAMA работи върху собствената си криптовалута за трансгранични транзакции, задвижвани от блокчейн, с централната банка на ОАЕ. Централната банка на Саудитска Арабия също използва софтуера xCur ren t на Ripple, който не използва XRP и включва регионалните банки в RippleNet - блокчейн мрежа за предприятия за незабавни плащания.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света