НАЧАЛО Регулации

Търгуването на Bitcoin е незаконно в Саудитска Арабия

АВГ. 14, 2018 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Търгуването на Bitcoin е незаконно в Саудитска Арабия
 
Комитет, състоящ се от различни правителствени министерства и централната банка на Саудитска Арабия, предупреди, че търговията с "неоторизирани" криптовалути като Bitcoin е незаконна в страната.

В изявление, публикувано от финансовия орган на Саудитска Арабия (SAMA) - де факто централната банка на суверенната арабска държава, правителствена комисия обяви, че е против търговията с криптовалути.

Причините за това се дължат на "негативните последици и високия риск за търговците", тъй като те са извън обхвата на правителствения надзор.


Създадена с върховен указ, постоянният комитет е създаден като орган, който специално разглежда "неразрешените дейности по ценни книжа на валутния пазар". Това включва Центъра за капиталови пазари в Саудитска Арабия (CMA), министерствата на вътрешните работи, медиите, търговията и инвестициите, както и SAMA.

Очевидно върховният указ възложи на комитета да информира съответните органи, като отчита всякакви сделки или инвестиции в търговията с валути и криптовалути, както и намалява техните маркетингови дейности, за да ги предпази от инвеститорите.

Комитетът увери, че виртуалната валута, включително, но не само, Bitcoins са незаконни в царството...tron g>


Без да посочва каквито и да било санкции или глоби за търговия с криптовалути, комисията настояваше да се предупредят "всички граждани и жители" за това, което се смята за "незаконна" дейност.

Любопитно е, че SAMA работи върху собствената си криптовалута за трансгранични транзакции, задвижвани от блокчейн, с централната банка на ОАЕ. Централната банка на Саудитска Арабия също използва софтуера xCur ren t на Ripple, който не използва XRP и включва регионалните банки в RippleNet - блокчейн мрежа за предприятия за незабавни плащания.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света