НАЧАЛО Блокчейн

Таксите за транзакции на Arbitrum надвишиха тези на Етериум

юли 3, 2022 18:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за транзакции на Arbitrum надвишиха тези на Етериум

По-рано тази седмица разходите за транзакции в Arbitrum надхвърлиха тези в основната мрежа на Етериум.

След като разходите за обмен на токени се повишиха над $6 в Arbitrum миналата сряда, мрежата на Етериум се превърна в сравнително изгодна оферта само за $5.36.  

Един потребител попита:

Какъв е смисълът от L2, който е по-скъп от L1?

Само няколко седмици след старта Arbitrum взе решение да спре програмата Odyssey, обвинявайки инициативата в повишаване на транзакционните разходи в мрежата. Odyssey беше замислена като двумесечна програма, насърчаваща потребителите да изпитат различни проекти на веригата в рамките на екосистемата. В замяна на това потребителите щяха да получат NFT награди на произведения на изкуството на Ратуел и Сугой.

 

Успехът на Odyssey доведе до провал на Arbitrum

На практика успехът на Odyssey бързо доведе до провал на Arbitrum. Arbitrum е принуден да прекрати двумесечното партньорство малко след старта му. Сега Arbitrum заявява, че Odyssey няма да продължи, докато не бъде пуснат Nitro – ъпгрейд, предназначен да увеличи значително пропускателната способност на транзакциите.

В света след Nitro Arbitrum ще има значително по-голям капацитет, преди да започне да се сблъсква със задръствания„, обещават от Arbitrum от официалния акаунт на компанията в Twitter.

Поради голямото натоварване, което се поставя върху веригата и води до по-високи от обичайните такси за газ, решихме, че е най-добре да спрем Odyssey до пускането на Nitro, така че всички общности и проекти в Arbitrum да продължат да имат безпроблемно преживяване„, заявиха от компанията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо банковата индустрия трябва да се насочи към метавселената

Пускането на Odyssey тласна решението за мащабиране отвъд оперативните му граници. Дневният обем на транзакциите по веригата се увеличи повече от три пъти – от 97,129 в началото на юни до 287,019 на 27 юни. Не е чудно, че мрежата усеща напрежението.

Кога ще се появи Nitro?

Въпреки че точната дата на стартиране на Nitro все още остава загадка, очакването за нейното пускане нараства. Сега потребителите, които са участвали в Odyssey, имат още една причина да очакват пускането ѝ. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?

След Сливането на Етериум, стейкинга на ETH се превърна в ключов компонент на мрежата. Много инвеститори избраха тази опция, за да печелят безплатни награди. Въпреки това, времевия диапазон, в който стейкърите ще могат да теглят не беше уточнен, оставяйки мнозина да се чудят какво ще се случи.

ноември 20, 2022 21:07 1 мин. четене

Най-добрите крипто игри, които да играете през 2022 г.

Искате ли да разберете кои са най-добрите крипто игри за 2022 година? Нека разгледаме някои от най-нашумелите в момента проекти.

ноември 16, 2022 14:11 1 мин. четене

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

ноември 6, 2022 10:33 1 мин. четене

Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

Със „Сливането“ и придружаващия преход на мрежата към доказателство за залог (PoS) блокчейнът на Етериум активира на 15 септември може би най-важния и най-голям ъпгрейд за всички времена. Следващата стъпка в процеса на прехода между консенсусните механизми е Shanghai.

ноември 3, 2022 19:28 1 мин. четене