НАЧАЛО Регулации

Тайланд забранява транзакции с криптовалути

март 23, 2022 19:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд забранява транзакции с криптовалути

Като част от усилията да се създаде регулиран крипто пазар за широката публика, Тайландската комисия по ценни книжа и борси (SEC) обяви забрана за използването на криптовалути за плащания.

Успоредно с това Комисията предложи ново правило, което изисква разкриване на информация за качеството на услугите и използването на ИТ от крипто бизнеси, включително брокери, борси и дилъри.

Според съобщението, издадено от тайландската SEC, бизнесът в региона е бил посъветван да не приема крипто плащания от април 2022 г., след като са обсъдили последиците от това с Банката на Тайланд (BOT).

Съвместното проучване, проведено от BOT и SEC, заключи, че:

[Крипто плащанията] могат да повлияят на стабилността на финансовата система и цялостната икономическа система, включително рискове за хората и бизнеси.

Някои от тези рискове, подчертани от SEC, включват загуба на стойност, причинена от волатилност на цените, киберкражба, пране на пари и изтичане на лични данни. Щом се приеме като акон, на фирмите в Тайланд ще им бъде забранено — рекламиране на крипто плащания и създаване на системи, инструменти и портфейли за улесняване на крипто транзакции.

Предприятията, които не спазват новите крипто закони, ще бъдат обект на съдебни действия, включително временно спиране или анулиране на услугите:

Въпреки това, BOT и SEC, както и други правителствени агенции, признават предимствата на технологиите зад дигиталните активи като блокчейн и ценят и подкрепят използването на технологиите за по-нататъшни иновации.

Освен това предложението на тайландския SEC има за цел допълнително да гарантира сигурността на инвеститорите чрез измерване на качеството на услугите, предоставяни от крипто бизнеси. Според груб превод SEC предлага на операторите на дигитални активи да:

Подготвят и доставят [отчети за качеството на услугите и използването на системния капацитет] на офиса на SEC на месечна база в рамките на 5-ия ден на следващия месец.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Големите инвеститори се насочват към тези алткойни в последната седмица

В допълнение към изпращането на месечни отчети до тайландския SEC, предложението също така насочва крипто бизнесите към това да разкриват отчетите на официалния си уебсайт в рамките на същия срок.

Графика, споделена от SEC, допълнително подчерта различни жалби, получени през последните 12 месеца, свързани с повреда на системата, услуги, които не отговарят на желаните условия, пазаруване и други. Въз основа на данните тайландските инвеститори се сблъскват с най-големи проблеми, свързани с пазаруването, което може да е една от основните причини за забраната на крипто плащанията.

Както бе съобщено през декември 2021 г., правителството на Тайланд потвърди, че работи по подготовката на нова регулаторна рамка, като определи граници за крипто индустрията.

През първата седмица на март Министерството на финансите на Тайланд е облекчило регулациите за крипто данъци в опит да насърчи инвестициите в дигитални активи.

Новата данъчна политика освобождава търговците на криптовалути от 7% данък добавена стойност (ДДС), когато търгуват на оторизирани борси. В допълнение, ревизираната данъчна политика също ще позволи на търговците да компенсират годишните си загуби с печалби за своите крипто инвестиции в множество дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене