НАЧАЛО Регулации

Тайланд премахват данъчното облагане върху крипто след масови критики

февруари 6, 2022 18:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайланд премахват данъчното облагане върху крипто след масови критики

Тайланд отговори на противопоставянето на крипто търговците в страната и на реакцията на обществеността, като премахна скорошното си правило за данък върху криптовалутите.

По-рано тази година Министерството на финансите на Тайланд обяви, че ще започне да начислява 15% данък върху капиталовите печалби от криптовалута. В публикацията се предупреждава, че за да не бъдат наказани, инвеститорите трябва да посочат приходите си от криптовалути при подаването на данъчни заявления тази година. 

Това дойде като шок за инвеститорите и търговците в страната, тъй като Тайланд винаги се е идентифицирала като страна с добри отношения към крипто. Търговците и експертите започнаха да предупреждават правителството, че толкова високи данъци най-вероятно ще задушат развитието на крипто в страната.

Крипто регулаторни мерки в Тайланд

Новините за облагането на крипто с данъци за първи път бяха споделени под прикритието на „мерки за безопасност и регулиране„. Приходният отдел на Тайланд заяви, че наблюдава рисковите фактори, свързани с крипто транзакциите, и гарантира безопасността на тайландските потребители. Не след дълго Министерството на приходите пристъпи към забрана на някои меме токени и NFT, които страната определи като „неоснователни и волатилни„.

Обявяването на 15% данък върху печалбите от криптовалута обаче беше описано от критиците като „прекрачване на границата„. Дейвид Карлайл, директор на политиката и обществените въпроси в Elliptic – група за изследване и анализ на дигитални активи – каза, че ограничаването на крипто плащанията по такъв начин е ненужно и че използвайки подходящи предпазни мерки, търговците могат да приемат крипто плащания, без да представляват прекомерни рискове, които причиняват вреда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Индия ще облага доходите от криптовалута с 30% и ще стартира CBDC през 2023 г.

За щастие, след съобщението Комисията по ценни книжа и борси и Министерството на финансите на Тайланд позволиха на заинтересованите страни да представят коментари и предложения по въпроса до 8-ми февруари. Не след дълго стана ясно, че има твърда съпротива от крипто фирми, инвеститори и търговци в страната.

Пийт Пеерадей Танруангпорн, съпредседател на Тайландската асоциация за търговия с дигитални активи, каза в понеделник:

Агенцията по приходите си написа домашното и се свърза и с крипто операторите, за да получи обратна връзка, като беше решено, че е много добре както за инвеститорите, така и за индустрията да се премахне данъка върху капиталовите печалби.

Министерството коментира, че те все още ще гледат да облагат криптовалутата с известна степен на данъци в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене