НАЧАЛО Други

Създателят на Биткойн може и да е предвидил предстоящата криза, според Джеси Пауъл

юли 11, 2020 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на Биткойн може и да е предвидил предстоящата криза, според Джеси Пауъл

Изпълнителният директор на Kraken, Джеси Пауъл, казва, че човекът или групата, отговорна за създаването на Биткойн, вярва, че на правителствата ще им бъде все по-трудно да поддържат фискална отговорност след финансовата криза през 2008 г.

В ново интервю със съоснователя на Real Vision, Раул Пал, Пауъл казва, че Сатоши Накамото, псевдонимният изобретател на водещата криптовалута, може да е видял „наближаването на още по-голям балон и още по-лош краен резултат, като се има предвид как се справихме с последната финансова криза“

Пауъл твърди, че Кraken, базирана в САЩ крипто борса, основана през 2011 г., сега е свидетел на скокове на обема на търговията в страни, преследвани от високите нива на инфлация и волатилност на местната валута, като Аржентина и Венецуела.

Но за да постигне широко приложение, Пауъл смята, че Биткойн ще трябва да става все по-лесен за купуване, съхраняване и харчене.

„Що се отнася до Биткойн, в класа на активите като цяло, мисля, че ще продължим да виждаме повече усвояване. Надявам се, че техническите компоненти на него, изтънчеността, продължават да избледняват на заден план и просто стават по-скоро като просто приложение или като PayPal.”

Пал, основателят на Global Macro Investor, казва, че вярва, че Биткойн едва започва, след като се яви като един от най-добре представящите се активи на всички времена и доказва своя потенциал като запас от стойност. Той гледа на дигиталните валути на централната банка като нещото, което ще утвърди BTC като нова форма на дигитално злато.

„Това е изключително нещо, и просто усещам, че [Биткойн] става все по-актуален.

Искам да кажа, че в момента продължава кризата при щатския долар, недостиг на щатски долари … централните банки [говорят] за дигитални валути, което е отчайващо за тях, но това създава рампа към дигиталния свят, който сте предвидили.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.