НАЧАЛО Прессъобщения

Създателят на алтернатива на Bitcoin сподели критика към Сатоши за притежаването на 1 милион монети

23.01.2024 20:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на алтернатива на Bitcoin сподели критика към Сатоши за притежаването на 1 милион монети

В текущия момент в общността на криптовалутите се водят дебати и обсъждания относно силните и слабите страни на различните дигитални активи, включително Bitcoin и неговият създател.

Наскоро създателят на нова алтернативна криптовалута заяви, че големите количества Bitcoin, пртижеавани от Сатоши Накамото, може би противоречат на принципа на децентрализация.

Посетете Bitcoin Minetrix

Основателят на Mollars счита, че създателите не би трябвало да получават безплатни токени

Създателят на нова, децентрализирана токен за съхранение на стойност, наречен “Mollars”, отправи своята критика към първенеца на дигиталните валути. В съобщение, споделено чрез общността на Mollars в Reddit, създателят на решението за таксите по транзакциите на Bitcoin критикува Сатоши косвено за липса на децентрализация.

Вместо това, създателят на Mollars пуска токен за съхранение на стойност, без да взема нещо за себе си – поне не безплатно. Всички токени, изработени от MOLLARS, ще се плащат.

В част от съобщението си, таинственият разработчик зад Mollars токена направи този удар срещу създателя на Bitcoin:

“… въпреки че размислям дали можем да кажем ‘общо предлагане’, когато става въпрос за BTC, когато Сатоши си тръгна с поне 1 милион токена за себе си, и тези такси за транзакции не се проследяват толкова лесно.”

Колко Bitcoin притежава Сатоши?

Неговите думи изглежда са перифразирани от нещо, открито от Bankless Times миналата година.

Според новинарски източник, Накамото контролира 1 милион BTC.

Колко токена притежават правителствата?

За сравнение, правителството на Съединените щати държи само 220,000 BTC.

Повечето от тях са конфискувани от субекти, участващи в различни незаконни дейности. Има слухове, че китайското правителство днес притежава портфейла на Накамото, но тези “беседливи слухове” нямат основание.

Каква е стойността на Сатоши Накамото?

1 милион BTC, предполагаемо притежание на Сатоши, произхождат от неговите “майнинг усилия”.

Когато стойността на Bitcoin скочи до $69,000, богатството на Накамото също предполагаемо е скочило до $69 милиарда.

Статистиките относно притежанията на създателя на Bitcoin може да се различават от образа, който повечето хора имат в ума си, когато размишляват за основаването на BTC.

Понеже Bitcoin беше първоначално предназначен като децентрализирана алтернатива на централизираните банкови институции и фиатни валути, е разбираемо, че някои могат да изразят загриженост относно факта, че създателят притежава голямо количество от монетата.

Алтернативни токени за инвестиране

Bitcoin Minetrix представлява интересно решение за крипто инвеститорите. Монетата е изградена върху блокчейна на Етериум. Това означава, че тя ползва предимствата на един от най-установените и мащабируеми блокчейн платформи, предоставяйки по-бързи и ефективни транзакции благодарение на своя по-добър консенсусен механизъм (Proof-of-Stake).

Освен това Bitcoin Minetrix въвежда концепцията за “майнинг кредити”, което предоставя допълнителни стимули и награди за инвеститорите. Това означава, че инвеститорите могат да извлекат ползи не само от евентуалното увеличение на стойността на монетата, но и от специфични привилегии и награди, свързани с добиването на нови Bitcoin блокове.

Интересен факт е, че Bitcoin Minetrix е единствената монета в списъка, която все още е в стадий на предварителна продажба. Това несъмнено предполага по-голям риск за ранните инвеститори, тъй като проектът е все още в началните си етапи на развитие.

Въпреки това, историята на криптовалутите показва, че ранните инвеститори често се възползват от много високи печалби при успех на даден проект. Така че, ако Bitcoin Minetrix отговори на очакванията и се утвърди като успешен проект, ранните инвеститори потенциално могат да очакват значителни печалби.

Посетете Bitcoin Minetrix


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Tron (TRX) продължава да носи печалби, докато притежателите на Bitcoin (BTC) купуват Kelexo (KLX), а експертите виждат потенциал за 25х в рамките на 1 година

Тъй като тенденциите на пазара са бичи, крипто токените демонстрират сериоен подем. Токенът Tron (TRX) е един от тези токени. Към момента на писане на статията Tron (TRX) е натрупал приблизително $277 милиона обща пазарна стойност през последните седем дни.

29.02.2024 15:15 3 мин. четене

Предупреждение за бичи пазар! Търговец превърна $635 в $225,000 – открийте следващия токен, който може да поскъпне!

В изумителна проява на пазарна проницателност анонимен търговец превърна едва $635 в зашеметяващите $225,000 само за два дни, като се съсредоточи върху сравнително неизвестния токен $DZHV.

29.02.2024 13:25 5 мин. четене

Актуализацията на Ethereum, Dencun, може да повиши цените на тези токени от 10х до 100х

Възстановяването на Биткойн продължава, като криптовалутата надмина $62,000, отбелязвайки първото си завръщане на тези висоти от ноември 2021 г. насам.

29.02.2024 12:43 5 мин. четене

Uniswap (UNI) се обновява, Binance плаща глоба; Algotech (ALGT) излита с 275%

Новостартиралият проект Algotech (ALGT) постигна голям успех в текущата си фаза на предварителна продажба.

29.02.2024 10:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.