НАЧАЛО Биткойн

Съветник на Джо Байдън държи над $1 милион в Биткойн

юни 9, 2021 9:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съветник на Джо Байдън държи над $1 милион в Биткойн

Тим Ву, един от най-висшите служители в Националния икономически съвет на Джо Байдън, притежава Биткойн на стойност между 1 и 5 милиона долара и Filecoin на стойност над 100,000 долара, според последните му подадени финансови отчети.

Крипто инвестициите на Тим Ву

Тим Ву, съветник по антитръстовата политика на правителството САЩ, е крипто милионер, според доклад на Politico от понеделник.

Ву наскоро подаде финансова информация, разкриваща, че притежава между 1 и 5 милиона долара в Биткойн, както и между 100,001 и 250,000 долара във Filecoin. Неговата нетна стойност е между 4 милиона и 11,5 милиона долара, като инвестициите му в Биткойн представляват поне 25% от активите му, се отбелязва в доклада.

ПРОЧЕТИ ОЩЕПитър Шиф: Цената на Биткойн вероятно ще продължи да пада

В него са изброени и източниците му на доходи като професор в университета в Колумбия, автор на New York Times и други изяви. 

Освен в Биткойн, Ву инвестира предимно във взаимни фондове Vanguard и между “15,001 и 50,000 долара в златни кюлчета”.

Той също така притежава апартаменти във Вашингтон, окръг Колумбия, и Буенос Айрес, заедно със съпругата си.

Ву се противопостави на влиянието на компании като Amazon, Apple, Facebook и Google, и работи с Конгреса по законодателството за укрепване на антитръстовите закони.

Президентът на САЩ Джо Байдън назначи Ву за член на Националния икономически съвет по-рано тази година. Той съветва президента Байдън относно антитръстовата политика на правителството на САЩ. Ву стана известен по време на управлението си в администрацията на Обама между 2011 и 2012 г., ръководейки антитръстовите политики на правителството, особено в технологичната индустрия.

Известен е и с измислянето на термина “мрежов неутралитет“, който се отнася до практиката за осигуряване на равен достъп до интернет за всички.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.