НАЧАЛО Алткойни Биткойн

"Съкровището на Сатоши" - глобален пъзел с награда $1 милион в Биткойн

АПР. 16, 2019 21:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Съкровището на Сатоши" - глобален пъзел с награда $1 милион в Биткойн

Нова алтернативна реалити игра наречена "Съкровището на Сатоши" скрива ключовете за $1 милион в Биткойн, по целия свят, принуждавайки играчите да си сътрудничат и импровизират.


"Mного хора се шегуваха с това, че ние правим нещо подобно на "Ready Player One". Играта ще има класацията за да се вижда кой отбор има най-много ключове.", споделя съоснователя и разработчик на игри на Primitive Ventures, Ерик Мелцер.

Kлючовете за този Биткойнпортфейл бяха разделени на 1000 фрагмента, изискващи минимум 400 ключови фрагмента, за да се преместят средствата. Играчите могат да събират и разгадаят улики по какъвто начин искат, дори да продават потенциални следи, ако решат. Самият Мелцер дари значителна част от Биткойн, с подкрепата на неназовани бизнес ангели.

Самата игра няма правила."Забравете за правилата, просто играйте", каза Мелцер, добавяйки, че досега повече от 6000 души са се регистрирали за пощенския списък на играта за ключови актуализации.

Мелцер привлече помощта на съавтора на Zcash , Йън Миърс и 18 други участници, така че нито един човек не познава графика или местоположението на всички улики или ключове. Логическите пъзели се пръсват по интернет и понякога се отпечатват и поставят в реалния свят.


"Има някои улики, които са като търсене на съкровище и отделно чисто логически пъзели или математически проблеми", сподели Мелцер, добавяйки, че крайният резултат ще даде дигитален ключ.

Първата следа, публикувана вчера, изглежда насочва потребителите в посока на сателита Blockstream, който излъчва данни, свързани с Биткойн .

Има планове за пускане на приложение, което да помогне на играчите да следят улики и актуализации, но не е необходимо за да играят. Приложението ще бъде и канал за спонсорство и партньорства с външни брандове.

"Част от мета играта е, че хората ще се опитат да разберат кой стои зад това."

Като се има предвид това, Мелцер е просто фигура. Няма нито един човек, дори член на компанията, който знае как ще протече играта.

Победилият отбор е този, който вземе биткойна и ние нямаме нищо общо с това. Не даваме наградата. В тази игра има толкова много неизвестни, че просто искаме да видим какво се случва.


Геймъри тийнейджъри


Един потенциален играч, 15-годишният немски разработчик Малте Лаутербах, коментира, че игри като "Съкровището на Сатоши" предлагат интересен начин на приятелите си да научат за криптовалутите.

"Придобиването на Биткойн чрез игри е доста готина идея", по думите на Лаутербах, добавяйки, че родителите му не харесват идеята да се занимава със спекулативна търговия. "Много е хубаво да имаме различни екипи с играчи по целия свят."

Лаутербах не е единственият тийнейджър, който се интересува от "Съкровището на Сатоши" като начин да печели Биткойн, без да е необходимо да притежава банкова сметка.

Лаутербах за първи път чува за "Съкровището на Сатоши" чрез друга ''gaming'' общност, в която той участва. Той и двама приятели тиинейджъри от Индия и САЩ изграждат образователна игра за пазарите на криптовалути на сайта на инструментите за разработчици Repl.it, който предлага един Биткойн като награда за най-добрата игра на тема пари.

Амхад Масад, главен изпълнителен директор на стартъпа за разработване на инструменти зад Repl.it, коментира:

Преди една година започнахме да забелязваме подозрителна активност на нашата платформа и открихме, че някой е построил огромна инфраструктура за копаене на Биткойн. Погледнахме и открихме, че това е 13-годишното дете. ... Има голям интерес към крипто от младите разработчици.


Що се отнася до "Съкровището на Сатоши", Лаутербах обича идеята за сътрудничество с хора по целия свят, докато научава повече за Биткойн.


Паричните награди просто предлагат съблазнителен обрат.


„Вместо нещо подобно на златото в World of Warcraft, бих могъл да използвам Биткойн, за да си купя истински неща,” казва Лаутербах.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света