НАЧАЛО Финтех

Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

НОЕ. 25, 2021 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

Stripe отново обмисля приемането на криптовалута като инструмент за плащане в бъдеще, според съоснователя на компанията Джон Колисън по CNBC.

Преди това компанията прекрати поддръжката за плащания с Биткойн, още през 2018 г., поради висока волатиност и липса на ефективност за ежедневни транзакции.


Stripe обмисля крипто плащания


Според Колисън, компанията все още не е готова да каже недвусмислено, че е готова да възобнови приемането на криптовалути, но все още е възможност, която може да намери реализация в бъдеще.


Преди това процесорът за онлайн плащания с пазарна оценка от $94 милиарда премахна поддръжката за плащане с Биткойн (BTC) след срива на пазара през 2018 г. Официалната причина беше волатилността на актива и високите такси при голямо натоварване на мрежата.


Колисън също така заяви, че днес крипто е "много различни неща за много различни хора", което означава, че някои хора го използват за спекулативна търговия или инвестиране, а други го използват за преводи или ежедневни плащания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда


Съоснователят също така отбеляза, че дигиталните активи са се развили значително в сравнение със състоянието на индустрията през 2018 г. Повече монети като Solana се появяват на пазар, който вече е мащабируем, традиционните валути като Етериум (ETH) вече използват решения от втори слой и т.н.


Откриване на Web3


Преди това компанията сформира екип за изследване на крипто и Web3, което е новата технология, която позволява комбиниране на традиционното интернет изживяване с децентрализирани решения и приложения.


Повишените усилия за по-нататъшно интегриране на крипто технологията са свързани с Гийом Понсен, ръководител на инженерния отдел на компанията, който се застъпва за повече изследвания в индустрията и се фокусира повече върху децентрализирани решения за плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на тран...
НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда

На 16-ти ноември компанията обяви $280 милиона за ново финансиране при оценка от $6 милиарда предварително.През август компанията обяви своя кръг от серия E - $105 милиона при оценка от $3.325 милиард...
НОЕ. 20, 2021 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini се оценява на $7.1 милиарда

Morgan Creek Digital ръководи финансирането с дялов капитал за растеж с участието на 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia и други.Новината потвърждава ...
НОЕ. 19, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase Pro ще добави базирана на японската йена стабилна монета

GYEN (GYEN) се счита за "първата регулирана дигитална [японска йена]“. От проекта казват, че е подкрепен на 100% с фиат.Coinbase за първи път издаде прессъобщение по-рано тази седмица, в което обяви п...
НОЕ. 13, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света