НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Стратези на JP Morgan преповръчват 1% от портфолиото да е в Биткойн

МАР. 2, 2021 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Стратези на JP Morgan преповръчват 1% от портфолиото да е в Биткойн

Анализаторите от JP Morgan са сред последните, които признават потенциала на Биткойн като диверсификатор и хедж, като препоръчват добавянето му в инвестиционни портфейли.

 

"В [диверсифицираното] си портфолио инвеститорите вероятно могат да насочат до 1% от средствата си към криптовалути, за да постигнат някакво повишаване на ефективността в общата коригираната по отношение на риска възвръщаемост на портфолиото“, пишат стратези, включително Джойс Чанг и Ейми Хо в сряда.


Академичните медии започнаха да предлагат 1% в края на 2018 г., но оттогава като цяло повишиха препоръката си до 10% за увеличена възвръщаемост, а някои дори достигат до 20%.


Редица компании, които са закупили Биткойн като своя ​​резервна валута, обикновено следват тези препоръки, като Биткойн инвестицията на Tesla е около 5% от тяхната капиталова наличност.


За Square това беше едва около 1%, като редица институционални инвеститори също се придържаха към този диапазон.


Подобно разпределение за целите на диверсификацията обаче все още е в началния етап, тъй като едва ли има повече от шепа или дузина публични компании, които са разпределили средства в Биткойн.


Wedbush Securities очаква по-малко от 5% от публично търгуваните компании да разпределят средства в Биткойн, което вероятно ако първоначалната преломна точка е 10%.


Ако го направят, това ще възлезе на приток от половин трилион, тъй като публичните компании се оценяват на около $10 трилиона в парични резерви, с изключение на Китай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света