НАЧАЛО Други

Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

октомври 15, 2018 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

Съоснователят на Apple Стив Возняк бе обявен за съосновател на скоро стартиралия фонд за рисков капитал EQUI Global, разкри Verdict в понеделник, 15-ти октомври.

След обявяването на плановете си да бъде „включен“ в блокчейн проект през август, днес Возняк беше разкрит като съосновател на EQUI Global, фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн технологията, и изграден върху базиран на блокчейн бек-енд.

Новият фонд за рисков капитал има за цел да промени концепцията за традиционната индустрия, като даде възможност за неинституционални инвестиции, както и да позволи на инвеститорите да търгуват на външни крипто-обмени чрез EquiTokens.

Инфраструктурата на EquiTokens се основава на Етериум (ETH), който се използва широко от разработчиците на децентрализирани приложения (DApps).

Според решението, EQUI Global ще се насочи към „изискани“ инвеститори, които са съсредоточени върху фондове за рисков капитал чрез инвестиране в EquiToken. Моделът възнамерява да улесни търговията, като позволи лесната ликвидация на токените чрез обмен на криптовалути. Докладът също така отбелязва, че 80% от инвестициите на EQUI Global ще бъдат инвестирани в технологични компании, а останалите ще бъдат инвестирани в други области като недвижими имоти и изкуство.

Както каза Возняк, мисията на компанията е да „търси, подкрепи и финансира блокчейн и техническите звезди на утрешния ден“. Возняк отбеляза, че компанията вече си е партнирала с „над 20 фирми“, които не са официално разкрити.

Возняк също така подчерта, че участието му в EQUI Global е „втория път в рамките на двадесет години„, когато той се е съгласил да участва в даден проект, докато всеки ден получава „десетки“ бизнес предложения и идеи.

Според уебсайта на EQUI Global компанията е създадена „преди близо година“ по време на писане на статията, а идеята за модела на EQUI се е променила от първоначлната концепция. Първоначално основателите обмисляха стартирането на компанията чрез първоначално предлагане на монети (ICO), което използва EquiToken като средство за набиране на капитал за индивидуални проекти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене