НАЧАЛО Други

Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

ОКТ. 15, 2018 20:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

Съоснователят на Apple Стив Возняк бе обявен за съосновател на скоро стартиралия фонд за рисков капитал EQUI Global, разкри Verdict в понеделник, 15-ти октомври.

 


След обявяването на плановете си да бъде "включен" в блокчейн проект през август, днес Возняк беше разкрит като съосновател на EQUI Global, фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн технологията, и изграден върху базиран на блокчейн бек-енд.

Новият фонд за рисков капитал има за цел да промени концепцията за традиционната индустрия, като даде възможност за неинституционални инвестиции, както и да позволи на инвеститорите да търгуват на външни крипто-обмени чрез EquiTokens.


Инфраструктурата на EquiTokens се основава на Етериум (ETH), който се използва широко от разработчиците на децентрализирани приложения (DApps).


Според решението, EQUI Global ще се насочи към "изискани" инвеститори, които са съсредоточени върху фондове за рисков капитал чрез инвестиране в EquiToken. Моделът възнамерява да улесни търговията, като позволи лесната ликвидация на токените чрез обмен на криптовалути. Докладът също така отбелязва, че 80% от инвестициите на EQUI Global ще бъдат инвестирани в технологични компании, а останалите ще бъдат инвестирани в други области като недвижими имоти и изкуство.

Както каза Возняк, мисията на компанията е да "търси, подкрепи и финансира блокчейн и техническите звезди на утрешния ден". Возняк отбеляза, че компанията вече си е партнирала с "над 20 фирми", които не са официално разкрити.

Возняк също така подчерта, че участието му в EQUI Global е "втория път в рамките на двадесет години", когато той се е съгласил да участва в даден проект, докато всеки ден получава "десетки" бизнес предложения и идеи.

Според уебсайта на EQUI Global компанията е създадена "преди близо година" по време на писане на статията, а идеята за модела на EQUI се е променила от първоначлната концепция. Първоначално основателите обмисляха стартирането на компанията чрез първоначално предлагане на монети (ICO), което използва EquiToken като средство за набиране на капитал за индивидуални проекти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света