НАЧАЛО Други

Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

ОКТ. 15, 2018 20:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Стив Возняк съосновава фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн

Съоснователят на Apple Стив Возняк бе обявен за съосновател на скоро стартиралия фонд за рисков капитал EQUI Global, разкри Verdict в понеделник, 15-ти октомври.

 


След обявяването на плановете си да бъде "включен" в блокчейн проект през август, днес Возняк беше разкрит като съосновател на EQUI Global, фонд за рисков капитал, фокусиран върху блокчейн технологията, и изграден върху базиран на блокчейн бек-енд.

Новият фонд за рисков капитал има за цел да промени концепцията за традиционната индустрия, като даде възможност за неинституционални инвестиции, както и да позволи на инвеститорите да търгуват на външни крипто-обмени чрез EquiTokens.


Инфраструктурата на EquiTokens се основава на Етериум (ETH), който се използва широко от разработчиците на децентрализирани приложения (DApps).


Според решението, EQUI Global ще се насочи към "изискани" инвеститори, които са съсредоточени върху фондове за рисков капитал чрез инвестиране в EquiToken. Моделът възнамерява да улесни търговията, като позволи лесната ликвидация на токените чрез обмен на криптовалути. Докладът също така отбелязва, че 80% от инвестициите на EQUI Global ще бъдат инвестирани в технологични компании, а останалите ще бъдат инвестирани в други области като недвижими имоти и изкуство.

Както каза Возняк, мисията на компанията е да "търси, подкрепи и финансира блокчейн и техническите звезди на утрешния ден". Возняк отбеляза, че компанията вече си е партнирала с "над 20 фирми", които не са официално разкрити.

Возняк също така подчерта, че участието му в EQUI Global е "втория път в рамките на двадесет години", когато той се е съгласил да участва в даден проект, докато всеки ден получава "десетки" бизнес предложения и идеи.

Според уебсайта на EQUI Global компанията е създадена "преди близо година" по време на писане на статията, а идеята за модела на EQUI се е променила от първоначлната концепция. Първоначално основателите обмисляха стартирането на компанията чрез първоначално предлагане на монети (ICO), което използва EquiToken като средство за набиране на капитал за индивидуални проекти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света