НАЧАЛО Крипто Крими

Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

февруари 28, 2020 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) обвини актьора Стивън Сегал за насърчаване на първично предлагане на монети (ICO), без да разкрива, че му е платено за това.

На Сегал му беше наредено да върне над $330,000 на комисията

През март 2018 г. Стивън Сегал беше сключил договор с ICO проекта “Bitcoiin2Gen” (B2G) за насърчаване на продажбата по своите канали в социалните медии, както и да се яви като посланик на марката в маркетинговите материали на проекта.

Въпреки че му бяха обещани $250,000 в брой и $750,000 в B2G токени, в разкритието от 27-ми февруари от SEC се твърди, че той е получил само $157,000 от промоционалната си сделка.

Актьорът постигна съгласие за уредени такси с комисията, като обеща да плати приблизително $330,000 на комисията. Това число съответства на удвоената сума, получена от проекта, плюс $16,000 лихва за обезценяване.

SEC специално се насочи към Сегал, тъй като той не е разкрил, че за неговото одобрение на проекта е било подплатено, което е пряко заобикаляне на регламентите на комисията.

“Знаменитостите нямат право да използват своето влияние в социалните медии, за да рекламират ценни книжа, без да разкрият по подходящ начин компенсацията си”, отбеляза Кристина Литман, ръководител на кибер отдела към правоприлагащата дивизия на SEC.

Миналото на Стивън Сегал

Актьорът е известен с няколко високопрофилни екшън филма, издадени между края на 80-те и началото на 2000-те, включително “Под обсада“, “Патриотът” и “Над закона“.

Сегал е будист, твърдейки през 1997 г., че е получил титлата тулку – превъплъщение на будистката лама – от будистки първосвещеник. Поради тази причина той беше обявен от проекта B2G като “Дзен майстор“.

Понастоящем Сегал живее в Москва, Русия като той придоби сръбско и руско гражданство. През 2018 г. той става специален пратеник на руското правителство за „насърчаване на приятелските отношения“ със САЩ.

През 2013 г. той беше специален гост на управителя на Чеченската автономна република, Рамзан Кадиров. Кадиров е известен с предполагаеми нарушения на човешките права.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

Понастоящем мъж от Невада е разследван по подозрение, че е участвал в значителна инвестиционна схема, известна като CoinDeal, която е привлякла милиони долари.

май 23, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.