Home

Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

28.02.2020 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) обвини актьора Стивън Сегал за насърчаване на първично предлагане на монети (ICO), без да разкрива, че му е платено за това.

На Сегал му беше наредено да върне над $330,000 на комисията

През март 2018 г. Стивън Сегал беше сключил договор с ICO проекта “Bitcoiin2Gen” (B2G) за насърчаване на продажбата по своите канали в социалните медии, както и да се яви като посланик на марката в маркетинговите материали на проекта.

Въпреки че му бяха обещани $250,000 в брой и $750,000 в B2G токени, в разкритието от 27-ми февруари от SEC се твърди, че той е получил само $157,000 от промоционалната си сделка.

Актьорът постигна съгласие за уредени такси с комисията, като обеща да плати приблизително $330,000 на комисията. Това число съответства на удвоената сума, получена от проекта, плюс $16,000 лихва за обезценяване.

SEC специално се насочи към Сегал, тъй като той не е разкрил, че за неговото одобрение на проекта е било подплатено, което е пряко заобикаляне на регламентите на комисията.

“Знаменитостите нямат право да използват своето влияние в социалните медии, за да рекламират ценни книжа, без да разкрият по подходящ начин компенсацията си”, отбеляза Кристина Литман, ръководител на кибер отдела към правоприлагащата дивизия на SEC.

Миналото на Стивън Сегал

Актьорът е известен с няколко високопрофилни екшън филма, издадени между края на 80-те и началото на 2000-те, включително “Под обсада“, “Патриотът” и “Над закона“.

Сегал е будист, твърдейки през 1997 г., че е получил титлата тулку – превъплъщение на будистката лама – от будистки първосвещеник. Поради тази причина той беше обявен от проекта B2G като “Дзен майстор“.

Понастоящем Сегал живее в Москва, Русия като той придоби сръбско и руско гражданство. През 2018 г. той става специален пратеник на руското правителство за „насърчаване на приятелските отношения“ със САЩ.

През 2013 г. той беше специален гост на управителя на Чеченската автономна република, Рамзан Кадиров. Кадиров е известен с предполагаеми нарушения на човешките права.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Хакерът, който атакува WazirX, продаде 5 милиона от този токен

Неотдавнашен пробив в сигурността на WazirX доведе до кражба на целия резерв от PUSH токени, държани на борсата.

22.07.2024 21:00 1мин. четене

Gemini и IRA Financial уреждат съдебен спор за кибератака през 2022 г.

Съобщава се, че Gemini, известна крипто борса, и IRA Financial Trust, платформа за самостоятелно управлявани пенсионни сметки, са уредили правен спор, свързан с кибератака през 2022 г.

22.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.