НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Stellar изгаря 55 млрд. монети - докъде ще тласне това цената?

НОЕ. 5, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Stellar изгаря 55 млрд. монети - докъде ще тласне това цената?

В безпрецедентен ход, общото предлагане на десетата по пазарна капитализация криптовалута, Stellar Lumens (XLM), беше съкратено наполовина.

Това доведе до огромно покачване на цената на алткойна, който към момента на писане на статията отчита около 20 процента печалба за последния ден.


Обявена в блог публикация, направена в понеделник следобед, “Фондацията за развитие на Stellar ” (SDF) - “организация с нестопанска цел, основана през 2014 г. за подпомагане развитието и растежа на мрежата на Stellar с отворен код” - взе решението да изгори огромно количество от XLM токените, над които има контрол.


Преди този ход е имало около 105 милиарда лумена, приблизително 20 милиарда от които, вече са в обращение, търгуват се на борси и се използват от компании и лица. Останалите бяха държани от SDF, 17 милиарда токена за операции на фондацията и 68 милиарда за администрирани от нея раздавания, целящи да катализират приемането на криптовалутата.


Сега съществуват около 50 милиарда, останалите 55 милиарда са били изгорени от SDF, изпращащи монети към “Stellar сметка без подписи”. Решението да изгори актив на стойност около 4 милиарда долара е резултат от това, че броят на притежаваните от фондацията XLM не съвпадат изцяло с мисията им “да превърнат Stellar в глобален стандарт за плащания”.


SDF все още има 12 милиарда XLM за своите операции, 6 милиарда за раздавания и 12 милиарда за партньорства.


Потребителят, проследяващ блокчейн транзакции  -“Whale Alert” - потвърди решението на SDF да изгори монетите на стойност милиарди, като услугата регистрира масив от транзакции с милиони долари, изпратени от портфейлите на организацията до адреса за изгаряне, посочен в публикацията.


Поради този ход, цената на XLM е скочила, заради шока за предлагането, тъй като останалата част от пазара на криптовалути ефективно е изравнена. 


Въпреки че решението на Stellar, да изгори XLM, несъмнено е биче за монетата, това е малко вероятно да има ефект върху по-широкия пазар на криптовалути. 


Решението на SDF да намали предлагането на XLM идва малко след като изключи функцията за инфлация, вградена в протокола. Както бе съобщено от CryptoDnes по-рано, механизмът за инфлация на Stellar, който доведе до увеличаване на предлагането на XLM с 1% годишно, беше официално деактивиран в края на миналия месец.


Предвид това, че други криптовалути, като XRP, на пръв поглед изостават, поради високите нива на инфлация, скоро може да има тенденция блокчейн компаниите да изгарят големи количества от токените си, за да поддържат цената.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Криптовалута подкрепена от криптовалута? Запознайте се с DAI стейбълкойна

НОЕ. 19, 2019 20:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP продължава спада си - какво да очакваме?

Всъщност, както бе установено в неотдавнашен доклад, пуснат през третото тримесечие, криптовалутата падна от $ 0,40 до $ 0,25, в рамките на юли и септември. Това представлява спад от 35%, спрямо ...
НОЕ. 19, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tron пада с 9 процента след банковите проблеми на Джъстин Сън

Внезапният спад на TRX съвпада с общия тон на пазара, тъй като водещата криптовалута по пазарна капитализация, Биткойн , спадна с близо 5 процента само за няколко часа.Но, при TRX изглежда има конкр...
НОЕ. 19, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Приемането на BAT се увеличава покрай старта на Brave 1.0

НОЕ. 18, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света