НАЧАЛО Прессъобщения

Стартиране на крипто борса срещу брокерство: Кое е по-добро?

25.05.2024 20:27 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартиране на крипто борса срещу брокерство: Кое е по-добро?

Управляването на бизнес с финансови услуги на пазара на DeFi е интелигентен начин да се възползвате от нарастващите тенденции в сектора Биткойн, пазарния бум и други блокчейн явления.

Въпросът обаче е кой бизнес модел ви подхожда повече и как можете да печелите пари, като стартирате своя собствена крипто борса или брокерство.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Останете, за да разберете разликата между тези два модела и последните тенденции във всеки от тях.

Какво представляват крипто борсите?

Платформите за обмен на криптовалути са онлайн пазари, където се купуват и продават виртуални монети и активи. Те приемат виртуални пари като методи на плащане или комбинация от крипто/фиатни средства.

Клиентите използват тези платформи, за да обменят своите крипто притежания за фиатни пари. Например продажба на Биткойн за USD. Освен това, тези, които искат да потопят пръстите си в децентрализирания свят, могат да инвестират фиатните си пари, за да придобият първите си криптовалути. По този начин харчите USD, за да получите Биткойн.

Операторите на крипто борси правят приходи, като начисляват транзакционни такси за всяка операция, които могат да бъдат фиксирана такса или процент от преведената сума.

Тези бизнеси са постоянно под контрола на регулаторите. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ се опитва да съди различни борсови платформи за продажба на нерегистрирани ценни книжа.

Какво представляват крипто брокерите?

Брокерите на криптовалути са бизнеси, които позволяват на потребителите да инвестират в нарастващи стойности на виртуални монети, функционални токени, NFT и други базирани на блокчейн активи.

Търговците обикновено използват тези платформи, за да печелят от криптовалути, без да ги държат. Вместо това те преследват финансова печалба чрез отваряне на пазарни позиции в множество крипто монети.

Например Биткойн доказа своята стойност като най-добрата крипто инвестиция, като стойността му нарасна от $400 през 2014 г. до $10,000 през 2009 г. и по-късно до над $70 000 през 2024 г.

Кой бизнес модел да изберете?

Вземането на решение за правилния начин за печелене от криптовалути зависи от много фактори, като местоположението на вашата услуга, местните разпоредби за стартиране на крипто бизнес и текущите тенденции на пазара.

Създаването на платформа за DeFi обмен отговаря перфектно на най-новите тенденции в реалната собственост върху виртуални монети, тъй като потребителите предпочитат повече прозрачност и регулиране. Можете да правите пари, като таксувате намаление всеки път, когато потребител купува или продава на вашата платформа.

От друга страна, платформите за крипто брокерство изискват значителни инвестиции, тъй като трябва да се вземат предвид много неща, като софтуер за търговия, шлюзове за плащане, правни съображения, функционалности за инвестиране в DeFi и други.

Заключителни мисли

Стартирането на вашия крипто бизнес е чудесен начин да се възползвате от неотдавнашния бум на крипто пазара и нарастването на монетите. Въпреки това, изборът между борса срещу брокерство е истинското предизвикателство.

Крипто брокерските фирми са по-всеобхватни и изискват значителен капитал за работа, докато платформите за обмен на монети изпълняват пряка функция за продажба и покупка на криптовалути в замяна на фиатни пари или други базирани на блокчейн активи.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Спекулации около Shiba Inu ETF, новини за Solana Pay и иновативната реферална програма на Furrever Token
В постоянно развиващия се свят на криптовалутите Bitcoin и Ethereum отдавна са доминиращи играчи. От друга страна, Shiba Inu и Solana също привличат вниманието на инвеститорите.

18.06.2024 12:01 4 мин. четене

Петицията за Shiba Inu ETF на Grayscale предизвика интерес: Могат ли меме монетите на Solana като BOME, WIF, APORK и BONK да последват примера?

Пазарът на криптовалути се вълнува за новата петиция за създаване на ETF от страна Grayscale за Shiba Inu, популярна меме монета.

18.06.2024 9:50 7 мин. четене

Променящият играта AI токен печели популярност сред феновете на меме монети, докато Dogecoin (DOGE) и Pepe (PEPE) губят популярност

Спомняте ли си дните, в които Dogeecoin (DOGE) се издигаше до нови висоти, а меметата на Pepe (PEPE) се лепяха по всички крипто форуми?

18.06.2024 9:00 4 мин. четене

Алткойн новини: Notcoin (NOT) срещу DTX Exchange (DTX) срещу XRP: Кой алткойн може да достигне $1 през 2024 г.

Сред многото алткойни, Notcoin (NOT), DTX Exchange (DTX) и XRP са домакини на сериозна битка, всеки със своите уникални качества и потенциал за растеж.

18.06.2024 8:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.