НАЧАЛО Алткойни

Стартъпът за управление на отпадъците TWO интегрира IOTA

ноември 6, 2018 9:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартъпът за управление на отпадъците TWO интегрира IOTA

Стартъпът за управление на отпадъците TWO обяви успешната интеграция на платформата с IOTA Tangle, постижение, което ще доведе до децентрализирано събиране на отпадъците в блока.

Изявлението бе направено в скорошен YouTube лайв стрийм и Medium блог публикация.

Вчера ръководителят на проекта Хамун Карами заяви:

Тук сме … Понеделник, 29-ти октомври. Бих искал да кажа, че успешно сме се свързали с Tangle … с нашите сензори, ние сме в състояние да разберем кога е сменен контейнерът. 

Системата TWO за управление на отпадъците използва сензори, които откриват кога е зареден контейнер за отпадъци. Това се съобщава на IOTA Tangle, което по същество позволява на кофите да изискват пикап, когато са пълни.

“В крайна сметка това, което получавате, е град, който остава чист”, казва Карами.

Проектът също така предприема стъпки, за да гарантира, че с отпадъците се обработват безопасно и правилно. TWO ще се погрижат събирачите оставят отпадъците в съоръжения, които са лицензирани за извършване на обработка. Това ще бъде постигнато с технологията NFC, която ще позволи на TWO да проследят отпадъците и да разберат къде стигат.

Въпреки че управлението на отпадъците е по-малко бляскава тема в сравнение с други инициативи, като например станции за презареждане или децентрализирани конкуренти на Uber, TWO все пак е ценно допълнение към икономиката, задвижвана от блокчейн – вероятно по-ценно от повечето други, поради уникалността на проекта.

Както се обяснява в доклада на проекта, TWO може да намали натоварването на централизирана и редовна система за събиране на отпадъци, която се основава на специален автопарк от камиони за събиране на отпадъци. Това изисква прекомерно потребление на гориво и създава задръствания. В сравнение, TWO е динамична система, която събира отпадъците където и когато е необходимо, като осигурява много по-леко решение.

ДВЕ също е ясна демонстрация на капацитета на IOTA да обработва информация от Интернет на нещата (IOT), като използва данни от реални устройства и предмети, за да преустрои икономиката, такава, каквато я познаваме.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене