НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Стартъпът за управление на отпадъците TWO интегрира IOTA

НОЕ. 6, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Стартъпът за управление на отпадъците TWO интегрира IOTA

Стартъпът за управление на отпадъците TWO обяви успешната интеграция на платформата с IOTA Tangle, постижение, което ще доведе до децентрализирано събиране на отпадъците в блока.


Изявлението бе направено в скорошен YouTube лайв стрийм и Medium блог публикация.


Вчера ръководителят на проекта Хамун Карами заяви:

Тук сме ... Понеделник, 29-ти октомври. Бих искал да кажа, че успешно сме се свързали с Tangle ... с нашите сензори, ние сме в състояние да разберем кога е сменен контейнерът. 

Системата TWO за управление на отпадъците използва сензори, които откриват кога е зареден контейнер за отпадъци. Това се съобщава на IOTA Tangle, което по същество позволява на кофите да изискват пикап, когато са пълни.

"В крайна сметка това, което получавате, е град, който остава чист", казва Карами.

Проектът също така предприема стъпки, за да гарантира, че с отпадъците се обработват безопасно и правилно. TWO ще се погрижат събирачите оставят отпадъците в съоръжения, които са лицензирани за извършване на обработка. Това ще бъде постигнато с технологията NFC, която ще позволи на TWO да проследят отпадъците и да разберат къде стигат.

Въпреки че управлението на отпадъците е по-малко бляскава тема в сравнение с други инициативи, като например станции за презареждане или децентрализирани конкуренти на Uber, TWO все пак е ценно допълнение към икономиката, задвижвана от блокчейн - вероятно по-ценно от повечето други, поради уникалността на проекта.

Както се обяснява в доклада на проекта, TWO може да намали натоварването на централизирана и редовна система за събиране на отпадъци, която се основава на специален автопарк от камиони за събиране на отпадъци. Това изисква прекомерно потребление на гориво и създава задръствания. В сравнение, TWO е динамична система, която събира отпадъците където и когато е необходимо, като осигурява много по-леко решение.

ДВЕ също е ясна демонстрация на капацитета на IOTA да обработва информация от Интернет на нещата (IOT), като използва данни от реални устройства и предмети, за да преустрои икономиката, такава, каквато я познаваме.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света