Home

Стана ясно кога ще започне да се търгува спот Биткойн ETF в Австралия

16.06.2024 11:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стана ясно кога ще започне да се търгува спот Биткойн ETF в Австралия

Одобреният от ASX VanEck BTC ETF ще стартира на 20 юни. Този ETF има за цел да следва точно текущата ценова точка на Биткойн и по този начин да предостави на инвеститора реална и директна експозиция към водещата криптовалута.

Ариан Нейрон, главен изпълнителен директор на азиатско-тихоокеанското подразделение на VanEck, заяви, че Биткойн несъмнено е най-търсеният цифров актив сред консултантите и инвеститорите. Той заяви:

” VanEck BTC ETF е инструмент, който дава възможност за експозиция към Биткойн чрез регулиран, прозрачен и познат инвестиционен път”.

Андрю Кемпиън, главен мениджър на инвестиционните продукти на ASX, сподели че има значителен интерес към Биткойн сред финансовите консултанти и инвеститорите въпреки различните мнения за този актив. Той заяви:

“Възстановяването на цените на криптовалутите бе силно приветствано с различното ниво на интерес, което отбелязахме през изминалата година и което достигна кулминацията си в одобрението.”

Одобрението на Биткойн ETF в Австралия със сигурност е било най-важният фактор за успеха на инвестиционните резултати през съответния период. Удивително е, че най-търгуваният ETF на ASX е Global X BTC ETF. По данни през изминалата година е отбелязал възвръщаемост от 153.5%.

Monochrome Bitcoin ETF, управляван от Monochrome Asset Management, бе пуснат на 4 юни на CBOE Australia. Други компании, като BetaShares Holdings Pty и DigitalX Ltd, са в процес на подготовка за листинг на ASX, а по всичко изглежда, че търсенето на Биткойн е в подем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.