НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Стейбълкойнът на Coinbase минава 1 милиард пазарна капитализация

ЮЛИ. 3, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Стейбълкойнът на Coinbase минава 1 милиард пазарна капитализация

USD Coin (USDC), проект за стабилна монета, основан от Coinbase и Circle, има над 1 милиард долара пазарна капитализация.

На 3-ти юли 2020 г. пазарната капитализация на USDC проби прага от 1 милиард долара за първи път от пускането на криптовалутата през октомври 2018 г.


Според данни на Coin360, монетата наблюдава стремглав растеж от март 2020 г.


USDC, вторият по големина стабилен долар след Tether (USDT), и се класира на позиция 17 по пазарна капитализация.


Обявявайки новината в четвъртък, Centre консорциум - организация, съоснована от Circle и Coinbase - подчерта редица фактори, допринесли за забележителния растеж на USDC. Според Centre търсенето на USDC през 2019 г. се ръководи главно от напредъка на децентрализираното финансиране или DeFi екосистемата.


Три основни фактора донесоха бърз растеж през 2020 г.


Centre идентифицира три основни развития, които тласнаха USDC нагоре: подхранваната от коронавирус финансова криза, увеличеното търсене на нискотарифни трансфери сред бизнеса по целия свят и влиянието на масивния растеж на протокола Compound, основен проект в DeFi екосистемата. Консорциумът добави, че очаква повече растеж през 2020 г .


“Очакваме, че USDC ще продължи да нараства бързо през 2020 г. и ще спомогне за изпълнението на мисията на Centre за установяване на отворен стандарт за пари в интернет.”


Стейбълкойни постигат значителен растеж през 2020 г.


Прогресът на USDC е в съответствие с общия растеж на останалите стабилни монети. Tether премина 10 милиарда долара пазарна капитализация на 1-ви юли .Това е 144% ръст от началото на 2020 г. Новината малко след като Tether изпревари основния алткойн XRP , превръщайки се в третата по големина криптовалута по пазарна капитализация за Март месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света