НАЧАЛО Биткойн

Срив на Биткойн до $10,000 все още е възможен – ето защо

26.01.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срив на Биткойн до $10,000 все още е възможен – ето защо

Крипто анализаторът и търговец Джъстин Бенет предупреди за потенциала за значителен пазарен спад в настоящия цикъл на Биткойн (BTC).

Бенет предположи, че Биткойн може да претърпи спад, надхвърлящ 74% от сегашната му стойност, ако непредвидено събитие, наричано “черен лебед“, предизвика значителна корекция.

Той изтъкна възможността Биткойн да последва подобен ценови модел, наблюдаван през 2020 г., когато криптовалутата се сблъска със значителен спад в началото на Ковид пандемията.

Според Бенет диапазонът от $10,000 до $15,000 за BTC остава правдоподобен, като се има предвид наличието на различни системни проблеми, които биха могли да подействат като фактори, предизвикващи спад. Макар чедапризна, че Ковид е бил събитие от типа “черен лебед“, анализаторът подчерта, че настоящата ситуация представлява собствен набор от предизвикателства, както е отразено в графиката.

Разглеждайки месечната си графика, Бенет предположи, че Биткойн потенциално би могъл да се оттегли до диагоналното ниво на подкрепа, достигнато по време на пандемията, следвайки съпротивата на нивото на Фибоначи корекция от 0.768.

Освен това Бенет наблюдава представянето на еврото спрямо щатския долар (EUR/USD) като индикатор за низходяща тенденция при Биткойн и по-широкия крипто пазар.

Той подчерта предупредителните сигнали, излъчвани от пазара на фиатни валути по отношение на потенциалната бъдеща траектория на Биткойн и други криптовалути.

Що се отнася до предстоящото халвинг събитие на Биткойн през април, Бенет изрази скептицизъм относно това, че то ще подейства като катализатор за пазарно рали, особено при наличието на неблагоприятни макроикономически условия.

Експертът спомена още, че макар и халвинг събитията да са неразделна част от дългосрочната динамика на Биткойн, икономическите данни имат предимство при определянето на върховете и дъната на пазарните цикли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Защо Биткойн може да се срине с над 40% преди халвинга през април

На фона на вълнението около одобрените през януари спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), ентусиастите на Биткойн с нетърпение очакват следващото халвинг събитие, което традиционно предизвиква значително увеличение на цените.

04.03.2024 13:10 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.