НАЧАЛО Биткойн

Сравнение на Биткойн с три много обещаващи криптовалути

декември 5, 2018 9:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сравнение на Биткойн с три много обещаващи криптовалути

Биткойн без съмнение надхвърли очакванията като краля на криптовалутите, въпреки скорошното си представяне. Криптовалутата печели доверието на няколко институции и отделни индивиди, задвижващи масовото приемане.

Очевидно е, че функцията предоставена от Биткойн, в сравнение с традиционните банки, го прави по-добър вариант, макар че е силно критикуван на основанието, че неговата анонимност насърчава прането на пари.

Въз основа на своята слабост, някои криптовалути се считат за ъпгрейд на Биткойн и предлагат по-добри варианти, което ги прави по-обещаващи. В тази статия е представено сравнение между Биткойн и три подбрани, обещаващи криптовалути.

Digibyte срещу Биткойн

Сравняването на тези две криптовалути е като поставянето на двама боксьори на една и съща сцена, за да говорят за техните способности. Digibyte има ниска цена, но няма равен, когато става въпрос за дългосрочни цели и технологично изпълнение. Екипът на Digibyte успешно стартира технологията Digishield, която се използва от някои криптовалути.

ZCash, Bitcoin Gold и Dogecoin са само част от цифровите активи, които използват Digishield. На базата на блок тайминга, Digibyte се нарежда нагоре с 15 секунди, което е значително по-добре от времето на Биткойн – 10 минути. Смята се, че Digibyte е 40 пъти по-бърз от Bitcoin.

Dash срещу Биткойн

Dash доказа присъствието си, като цената се покачи до над $1000 и се озова в топ 10 криптовалути, спрямо пазарна капитализация. Има едно основно нещо, с което Dash надминава Биткойн и това е пълна неприкосновеност на личния живот. За разлика от Биткойн, който потребителите могат да създават псевдонимно, което създава възможност за проследяване на транзакциите, Dash разполага с пълни частни транзакции.

Биткойн има голяма популярност и най-вече е повлиян от размера на общността, за разлика от Dash, който е с ниска популярност и не толкова голяма общност. Bitcoin все още има предимство пред Dash в много аспекти на цифровия свят.

Litecoin срещу Биткойн

Litecoin и Биткойн са доста сходни в работата си и повечето от функциите им, но има някои аспекти, които изглеждат различни. Биткойн и Litecoin използват различен алгоритъм за криптография. Биткойн използва SHA-256 алгоритъм. От друга страна, Litecoin използва алгоритъма Scrypt. Що се отнася до скоростта им на потвърждение, Litecoin побеждава Биткойн с време от 2,5 минути, докато при Биткойн е 10 минути, в заeвисимост от трафика в мрежата.

Въпреки че повечето от криптовалутите имат по-добри функции и обещаващи цели, отнема време за да накарат много хора, които разбират целта и да станат част от нея. Отнема време тези криптовалути да избухнат.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене