НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сравнение на Биткойн с три много обещаващи криптовалути

ДЕК. 5, 2018 09:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сравнение на Биткойн с три много обещаващи криптовалути

Биткойн без съмнение надхвърли очакванията като краля на криптовалутите, въпреки скорошното си представяне. Криптовалутата печели доверието на няколко институции и отделни индивиди, задвижващи масовото приемане.


Очевидно е, че функцията предоставена от Биткойн, в сравнение с традиционните банки, го прави по-добър вариант, макар че е силно критикуван на основанието, че неговата анонимност насърчава прането на пари.

Въз основа на своята слабост, някои криптовалути се считат за ъпгрейд на Биткойн и предлагат по-добри варианти, което ги прави по-обещаващи. В тази статия е представено сравнение между Биткойн и три подбрани, обещаващи криптовалути.


Digibyte срещу Биткойн


Сравняването на тези две криптовалути е като поставянето на двама боксьори на една и съща сцена, за да говорят за техните способности. Digibyte има ниска цена, но няма равен, когато става въпрос за дългосрочни цели и технологично изпълнение. Екипът на Digibyte успешно стартира технологията Digishield, която се използва от някои криптовалути.

ZCash, Bitcoin Gold и Dogecoin са само част от цифровите активи, които използват Digishield. На базата на блок тайминга, Digibyte се нарежда нагоре с 15 секунди, което е значително по-добре от времето на Биткойн - 10 минути. Смята се, че Digibyte е 40 пъти по-бърз от Bitcoin.


Dash срещу Биткойн


Dash доказа присъствието си, като цената се покачи до над $1000 и се озова в топ 10 криптовалути, спрямо пазарна капитализация. Има едно основно нещо, с което Dash надминава Биткойн и това е пълна неприкосновеност на личния живот. За разлика от Биткойн, който потребителите могат да създават псевдонимно, което създава възможност за проследяване на транзакциите, Dash разполага с пълни частни транзакции.

Биткойн има голяма популярност и най-вече е повлиян от размера на общността, за разлика от Dash, който е с ниска популярност и не толкова голяма общност. Bitcoin все още има предимство пред Dash в много аспекти на цифровия свят.


Litecoin срещу Биткойн


Litecoin и Биткойн са доста сходни в работата си и повечето от функциите им, но има някои аспекти, които изглеждат различни. Биткойн и Litecoin използват различен алгоритъм за криптография. Биткойн използва SHA-256 алгоритъм. От друга страна, Litecoin използва алгоритъма Scrypt. Що се отнася до скоростта им на потвърждение, Litecoin побеждава Биткойн с време от 2,5 минути, докато при Биткойн е 10 минути, в заeвисимост от трафика в мрежата.

Въпреки че повечето от криптовалутите имат по-добри функции и обещаващи цели, отнема време за да накарат много хора, които разбират целта и да станат част от нея. Отнема време тези криптовалути да избухнат.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света