НАЧАЛО Биткойн

Какво могат да означават спящите китове за цената на Биткойн?

януари 12, 2019 14:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво могат да означават спящите китове за цената на Биткойн?

Броят на активните Биткойн (BTC) портфейли, много от които спят отдавна, вижда подем, който може да предвещава някои големи пазарни движения, съобщава Bloomberg на 11-ти януари.

Дали се пробуждат спящи гиганти?

Медията основава доклада си на данни и анализи от Flipside Crypto. Според сайта, към октомври 2018 година, голям брой дългосрочно неактивни притежатели на Биткойн – определени като тези, които не прехвърлиха своя BTC за период от шест до тридесет месеца – започват да прехвърлят токените си. В резултат на това, активните портфейли през миналия месец, в момента държат около 60% от циркулиращите монети.

Като цяло, количеството активни Биткойни се увеличават с 40% от лятото на 2018 година.

Главният изпълнителен директор на Flipside, Дейвид Балтер, подчерта пред Bloomberg, че това са дългосрочни притежатели, много от които останаха неактивни по време на нестабилните пазари през последните няколко години. Сега, те са отново активни, като Стоун добави, че тази тенденция може да продължи, казвайки: „нямаме причина да очакваме те да останат в застой още 2 години.“

Както отбелязват от Bloomberg, подобни съживявания на портфейли предшестваха волатилността на Биткойн през 2015 и 2017 година.

Inactive Bitcoin Accounts Plummet

Chainalysis публикува проучването си за 32-та най-големи портфейла за Биткойн. Според съобщенията, те държат 1 милион BTC, на стойност близо 3,7 милиарда щатски долара, по време на писане на статията. Техните данни показват, че само около една трета от така наречените китове са били активни търговци и те са търгували срещу стадото, купувайки при спад на цените.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене