НАЧАЛО Биткойн

Биткойн фючърсите на Nasdaq може да стартират в Q1 2019

ноември 28, 2018 12:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн фючърсите на Nasdaq може да стартират в Q1 2019

Основната американска фондова борса Nasdaq все още възнамерява да стартира Биткойн фючърси и може да направи това в Q1 2019, съобщава Bloomberg на 27-ми ноември.

Като цитира „двама души, които са запознати с въпроса“, публикацията заявява, че може да видим старт в началото на следващата година.

Този ход идва въпреки спада в цените до 13-месечни дъно. Според двата неназовани източници, „Nasdaq“ работи, за да задоволи тревогите на регулатора на суаповете в САЩ – Commodity Futures Trading Commission [CFTC], преди да стартира договорите.

Малко преди повече от година, борсата първо беше заявила, че ще започне да предлага фючърси до средата на 2018 г. Съобщението дойде скоро след като CBOE и CME Group определиха датата на старта на първите такива фючърси в индустрията в края на ноември 2017 г.

Плановете не се получиха, а предлагането oт страна на Nasdaq вероятно ще дойде на пазара по-късно от многобройните големи конкуренти, включително „Bakkt“ на Интерконтиненталната борса, която трябва да започне физически фючърси на Биткойн на 24-ти януари. Регулаторните и други подготовки принудиха ръководителите да забавят пускането на пазара с около шест седмици.

Ентусиазмът от страна на Nasdaq предполага, че скорошната нестабилност в цените не засяга Wall Street, а CME през октомври също отчита, че интересът към тях се увеличава значително през всяко следващо тримесечие тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини