НАЧАЛО Други

Излезе списъкът на Forbes за най-големите компании използващи блокчейн

АПР. 17, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Излезе списъкът на Forbes за най-големите компании използващи блокчейн

Финансовaта медия Forbes пусна списък наречен „Blockchain’s Billion Dollar Babies“, или компании, които прилагат технологията блокчейн и имат минимални приходи или оценки от $1 милиард, на 16 април.


Списъкът включва компании в криптовалутното и блокчейн пространство, в допълнение към традиционните финансови компании като банки и клирингови къщи, хранителни компании, фирми за управление на веригата за доставки и други.

Повечето от изброените компании са имена като Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft и Nestle.

Криптовалутните компании, които можем да видим в списъка, включват американската крипто борса, Coinbase, европейската компания за копаене на крипто, Bitfury, както и мрежата за финансови услуги, базирана на блокчейн и създател на XRP - Ripple.

В допълнение към отбелязването на големите фирми, които се занимават с използването на блокчейн технология, списъкът включва също така кои блокчейн протоколи се приемат и от кого. Различни протоколи на Hyperledger, протоколът Corda на блокчейн консорциума R3 и мрежата Eтериум са видно представени в редица фирми, в различни индустрии.

Forbes отбелязва потенциала на блокчейн технологията за опростяване на различни бизнес процеси според примера на Depository Trust & Clearing Corp (DTCC), която съхранява данни за 90 милиона транзакции на ден или повечето от $48 трилиона в ценни книжа.

Според Forbes, фирмата ще започне да превключва своите 50 000 сметки на система, базирана на блокчейн, която ще помогне за премахване на дублиращи се процедури и съгласувания, които все още са склонни да се случат в традиционните, електронни клирингови мрежи.

В средата на март, DTCC публикува whitepaper, очертаващ ръководните принципи за обработката на токенизирани ценни книжа след търговията. Документът отбелязва уникалните характеристики на зараждащия се пазар за токенизирани ценни книжа и предлага глобалните стандарти на политика за традиционните пазари да са често приложими и полезни за заинтересованите страни, за да определят правните отговорности, свързани с платформите за секюрити токени.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Емблематичен актьор от Игра на Тронове участва в крипто реклама

Кои са eToro? еToro е най-голямата в света компания за социална търговия и брокерска къща за множество активи. Фирмата е регистирана в Кипър (SySec), Израел и Обединеното Кралство (FCA). eToro е създа...
ОКТ. 29, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проучване За Интеграцията На Блокчейн Във Фармацията

Базираният в САЩ научно изследователски център за пазарите, разкрива за нова блокчейн платформа в понеделник, 30 април. Платформата е предназначена да проследява и защитава фармацевтичните данни. Прод...
МАЙ. 2, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата Кувейтска Банка Присъедияваща Се Към Ripplenet

Блокчейн решението на
МАЙ. 27, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-малко волатилен от фондовия пазар

Тъй като фондовият пазар се движи хаотично, мерките за волатилност показват, че цената на биткойн е била по-стабилна от индекса S&P 500. Цената на BTC се е запазила в диапазона от $6000, подсказва...
НОЕ. 4, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света