НАЧАЛО Други

Излезе списъкът на Forbes за най-големите компании използващи блокчейн

АПР. 17, 2019 17:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Излезе списъкът на Forbes за най-големите компании използващи блокчейн

Финансовaта медия Forbes пусна списък наречен „Blockchain’s Billion Dollar Babies“, или компании, които прилагат технологията блокчейн и имат минимални приходи или оценки от $1 милиард, на 16 април.


Списъкът включва компании в криптовалутното и блокчейн пространство, в допълнение към традиционните финансови компании като банки и клирингови къщи, хранителни компании, фирми за управление на веригата за доставки и други.

Повечето от изброените компании са имена като Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft и Nestle.

Криптовалутните компании, които можем да видим в списъка, включват американската крипто борса, Coinbase, европейската компания за копаене на крипто, Bitfury, както и мрежата за финансови услуги, базирана на блокчейн и създател на XRP tron g>- Ripple.

В допълнение към отбелязването на големите фирми, които се занимават с използването на блокчейн технология, списъкът включва също така кои блокчейн протоколи се приемат и от кого. Различни протоколи на Hyperledger, протоколът Corda на блокчейн консорциума R3 и мрежата Eтериум са видно представени в редица фирми, в различни индустрии.

Forbes отбелязва потенциала на блокчейн технологията за опростяване на различни бизнес процеси според примера на Depository Trust & Clearing Corp (DTCC), която съхранява данни за 90 милиона транзакции на ден или повечето от $48 трилиона в ценни книжа.

Според Forbes, фирмата ще започне да превключва своите 50 000 сметки на система, базирана на блокчейн, която ще помогне за премахване на дублиращи се процедури и съгласувания, които все още са склонни да се случат в традиционните, електронни клирингови мрежи.

В средата на март, DTCC публикува whitepaper, очертаващ ръководните принципи за обработката на токенизирани ценни книжа след търговията. Документът отбелязва уникалните характеристики на зараждащия се пазар за токенизирани ценни книжа и предлага глобалните стандарти на политика за традиционните пазари да са често приложими и полезни за заинтересованите страни, за да определят правните отговорности, свързани с платформите за секюрити токени.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Newegg официално потвърдиха, че ще приемат плащания в Shiba Inu (SHIB)

Съобщението беше направено в загадъчния туит, публикуван от официалния акаунт в Twitter на криптовалутата и ръководителя на проекта Шитоши Кусама.Coming soon to Newegg...$SHIB https://t.co/[email protected]
НОЕ. 27, 2021 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Adidas Originals обяви партньорство с Coinbase

"Партнирахме си с @Coinbase.", написаха Adidas Originals в туит в сряда.  We’ve partnered with @coinbase. Probably nothing.— adidas Originals (@adidasoriginals) November 24, 2021Coinbase потвърди парт...
НОЕ. 27, 2021 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света