НАЧАЛО Други

Специалисти по сигурността очакват крипто да има основно присъствие

май 25, 2018 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Специалисти по сигурността очакват крипто да има основно присъствие

Около 84% от специалистите по киберсигурност, анкетирани на Конференцията RSA през 2018 г, смятат, че криптовалутите ще имат трайно присъствие.

Много от тях не виждат цифровите активи като заплаха за тяхната организация. Огромното мнозинство от професионалистите по киберсигурност смятат, че криптовалутите ще се превърнат в неизменна част от финансовата система и дори биха могли да послужат като алтернатива на фиатните пари. Това е според анкета на Lastline, включваща повече от 200 произволно избрани IT специалисти по сигурността, които присъстваха на Конференцията.

Съоснователят и главeн оперативен директор на Lastline Джовани Виня коментира:

Екипите по сигурността се борят на много фронтове, за да предпазят организациите си от киберпрестъпници. Заплахите варират от установени атаки, като ransomware, до по-нови предизвикателства като тези, идващи с устройства, свързани с мрежата и криптовалутите.

Проучването също установи, че 70% от анкетираните не виждат криптовалутите като заплаха за тяхната организация. Това е необичайно, предвид това, че киберпрестъпниците стават все по-креативни при атаките си. Напоследък често срещаме случаи, където се използват корпоративни устройства за да копаене.  Приблизително 35% се съгласиха, че крипто копаенето е потенциална заплаха, но смятат, че е малко вероятно. Други 22% отхвърлят напълно риска, а 12.5% ​​заявяват, че е твърде рано да се каже.

Само 29% от експертите по сигурността виждат ясна заплаха в крипто копаенето, макар че по-голямата част смятат, че цифровите валути не са временен тренд.

Фирмата Avast предупреди по време на Mobile World Congress 2018, че киберпрестъпниците могат да създадат армия от милиони, копаещи Monero , като използват уязвимостите на всевъзможни устройства.

Гаган Сингх, мобилен мениджър в Avast, коментира:

Доскоро киберпрестъпниците се фокусираха върху разпространението на зловреден софтуер, за да превърнат персоналните компютри в крипто-копаещи машини, но сега виждаме и зачестяване на атаките, насочени към устройства с нетърговска цел и смартфони. Според текущите данни от Shodan.io, търсеща машина за свързани с интернет неща, 58 031 умни устройства в Барселона са уязвими. Ако всяко от тези устройства се използва в ботнет, за да кпае Монеро в Mobile World Congress, киберпрестъпниците биха могли да спечелят приблизителния еквивалента на $3,600 или 3,000 евро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене