НАЧАЛО Регулации

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

30.11.2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

Според неотдавнашно съобщение от 29 ноември на HM Revenue & Customs притежателите на криптовалути в Обединеното кралство се насърчават активно да разкриват всички неплатени данъци върху капиталовите печалби и доходите от притежаваните от тях дигитални активи, за да избегнат потенциални санкции.

В насоките се препоръчва на притежателите на криптоактиви щателно да оценят размера на просрочените си крипто данъци, като броят на годините за оповестяване зависи от нивото на предварително уведомяване на властите или плащането на минали данъци.

Лицата, които демонстрират “разумна грижа” при управлението на данъчните си дела, са отговорни за данъци от последните 4 години, докато тези, които не са успели да упражнят дължимата грижа, ще бъдат отговорни за данъци, дължими за 6 години. Обратно, лицата, за които е установено, че “умишлено са подвели HMRC“, ще отговарят за дължими данъци за максимален период от 20 години.

На лицата, които се явят, за да разкрият информация, се предоставя 30-дневен срок за уреждане на всички дължими данъци, свързани с техните дигитални активи. Неспазването на този срок може да доведе до последици, включително до действия, предприети от Министерството на финансите за събиране на неплатените суми.

Като част от продължаващите усилия за подобряване на данъчната отчетност, правителството на Обединеното кралство планира да включи специален раздел във формулярите за данъчна декларация за самооценка, специално предназначен за притежателите на криптовалути, за да декларират своите печалби.

Тази очаквана промяна, която трябва да бъде въведена през 2024-25 данъчна година, има за цел да опрости процедурите за отчитане и да улесни данъчните служители при по-ефективното кръстосано сравняване на информацията за клиентите.

Успоредно със засилването на данъчните регулации правителството на Обединеното кралство разкри окончателните си планове за регулиране на криптоактивите под ръководството на Органа за финансово поведение (FCA), сигнализирайки за решимостта си да се утвърди като глобален център за криптовалутната индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Турция напредва с проекта си за дигитална лира

Централната банка на Република Турция постигна значителен напредък в дигитализирането на националната си валута, като публикува превод на английски език на доклада си за първоначалната фаза на проекта за изследване и развитие на дигиталната турска лира на Централната банка.

21.02.2024 20:13 2 мин. четене

Япония въвежда нови закони за инвестициите в криптовалути

Япония наскоро прие новаторски законопроект, който открива нови възможности за инвестиции за местните фондове за рисков капитал и инвестиционни фондове.

20.02.2024 13:00 2 мин. четене

Държава от Латинска Америка забранява на институциите търговията с криптовалути

Регулаторният орган CNBS на Хондурас въведе забрана за търговия с криптовалути и подобни дигитални активи във финансовата система на страната поради опасения от измами и пране на пари.

17.02.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.