НАЧАЛО Други

Solana Ventures стартира фонд от $150 милиона за крипто игри

декември 15, 2021 12:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana Ventures стартира фонд от $150 милиона за крипто игри

Solana Ventures, Forte и Griffin Gaming Partners създадоха инвестиционен фонд от $150 милиона за игри, които се изграждат на Solana.

Миналия месец Solana Ventures си партнира с FTX и Lightspeed в отделен фонд за съвместно инвестиране на Web3 игри на стойност $100 милиона.

С крипто играта Axie Infinity, която сега е най-касовият проект за NFT като цяло по отношение на обема на търговията, големите издатели и инди студиата насочват вниманието си към това как блокчейн мрежите могат да трансформират игровото изживяване. А Solana Ventures има за цел да превърне Solana в ключова дестинация за тези строители със значителен инвестиционен фонд.

Solana Ventures обяви съюз с Forte и Griffin Gaming Partners за колективно инвестиране на $150 милиона в Web3 игри, изградени на Solana.

Това дори не е първият значителен инвестиционен фонд за игри, обявен наскоро от Solana Ventures. В началото на ноември фирмата обяви фонд за съвместно инвестиране от $100 милиона заедно с крипто борсата FTX и VC фирмата Lightspeed Venture Partners, фокусирана върху крипто игрите. Първата му съвместна инвестиция беше в разработчика на стартъп игри, Faraway.

Не Пропускай: Тази криптовалута може да скочи с 400%, твърди Coin Bureau

Заедно с уеб базирания шутър от първо лице на Faraway, Mini Royale: Nations, блокчейнът Solana ще бъде домакин на редица предстоящи крипто игри, включително научнофантастична симулация Star Atlas и фантастична play to earn игра, Aurory.

Forte е платформа за разработка на блокчейн за крипто игри и е оперативно съвместима с всеки блокчейн от слой 1, като Solana или Етериум. Междувременно Griffin Gaming Partners е ориентирана към игрите VC фирма, която е инвестирала повече от $400 милиона в компании за игри до момента. Solana Ventures и Griffin взеха участие в неотдавнашния кръг за финансиране на Forte от $725 милиона от Серия B.

Ubisoft наскоро пусна NFT в игра, което го направи първият голям издател на традиционни игри, който направи това, докато Electronic Arts и Square Enix сигнализираха за интерес към пространството. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.