НАЧАЛО Алткойни

Solana може да стане ‘Visa на крипто’, според Bank of America

януари 13, 2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana може да стане ‘Visa на крипто’, според Bank of America

Стратегът на Bank of America заяви, че Solana е готова да заеме част от пазарния дял на Етериум, поради предимствата на ниските транзакционни такси, мащабируемост и лекота на използване.

Стратегът за дигитални активи на Bank of America Алкеш Шах прогнозира, че конкурентът на Етериум – Solana – може да стане „Visa на екосистемата на цифровите активи“ в бележка от 11-ти януари.

Мрежата Solana стартира през 2020 г. и оттогава се превърна в петата по големина криптовалута с пазарна капитализация от $47 милиарда. Като значително по-бърза от Етериум мрежа, системата ѝ е използвана за сетълмент на над 50 милиарда транзакции и създаването на над 5,7 милиона незаменими токени (NFT).

Критиците обаче твърдят, че скоростта на Solana идва за сметка на децентрализацията и надеждността, но Шах смята, че ползите надвишават недостатъците:

Способността на Solana да осигурява висока пропускателна способност, ниска цена и лекота на използване създава блокчейн, оптимизиран за случаи на потребителска употреба като микроплащания, DeFi, NFT, децентрализирани мрежи (Web3) и игри.

По-нататък той предположи, че Solana заема част от пазарния дял на Етериум поради ниските си такси, лекота на използване и мащабируемост, докато Етериум може да бъде отведен до „случаи на използване на транзакции и идентичност, съхранение и верига за доставки с висока стойност“, пише Шах, цитиран от Business Insider:

Етериум дава приоритет на децентрализацията и сигурността, но за сметка на мащабируемостта, което води до периоди на претоварване на мрежата и такси за транзакции, които понякога са по-големи от стойността на изпращаната транзакция.

Visa обработва средно 1,700 транзакции в секунда (TPS), но мрежата теоретично може да обработва 24,000 TPS. Етериум в момента се справя с около 12 TPS в основната мрежа (повече с втори слой), докато Solana може да се похвали с теоретично ограничение от 65,000 TPS.

Шах признава, че „Solana дава приоритет на мащабируемостта, но относително по-малко децентрализиран и сигурен блокчейн има компромиси, илюстрирани от няколко проблема с производителността на мрежата от самото начало„.

Solana е изпиталa повече проблеми с производителността на мрежата през последните месеци, като проблеми с изтеглянето, последно потвърдени от Binance на 12-ти януари, съобщения за забавено представяне в социалните медии на 7-ми януари и това, което изглеждаше като DDoS атака на 5-ти януари, въпреки че от Solana отрекоха това да е било така.

Това се случи по-малко от месец след предишна атака на 10-ти декември, с доклади за претоварване на мрежата, причинено от масово ботиране, свързано с първоначално предложение за декември (IDO) на базираната на Solana децентрализирана платформа за обмен, Raydium.

В интервю за Cointelegraph на 22-ри декември Остин Федера, ръководител на комуникациите в Solana Labs, каза, че разработчиците в момента адресират проблемите на мрежата, по-специално търсейки да подобрят мащабируемостта на транзакциите.

Времето за изпълнение на Solana е нов дизайн. Той не използва EVM [Ethereum Virtual Machine] и бяха направени много иновации, за да се гарантира, че потребителите имат възможно най-евтините такси, но все още има работа, която трябва да се свърши по време на изпълнение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене