НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Solana може да стане 'Visa на крипто', според Bank of America

ЯНУ. 13, 2022 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Solana може да стане 'Visa на крипто', според Bank of America

Стратегът на Bank of America заяви, че Solana е готова да заеме част от пазарния дял на Етериум, поради предимствата на ниските транзакционни такси, мащабируемост и лекота на използване.

Стратегът за дигитални активи на Bank of America Алкеш Шах прогнозира, че конкурентът на Етериум - Solana - може да стане "Visa на екосистемата на цифровите активи" в бележка от 11-ти януари.


Мрежата Solana стартира през 2020 г. и оттогава се превърна в петата по големина криптовалута с пазарна капитализация от $47 милиарда. Като значително по-бърза от Етериум мрежа, системата ѝ е използвана за сетълмент на над 50 милиарда транзакции и създаването на над 5,7 милиона незаменими токени (NFT).


Критиците обаче твърдят, че скоростта на Solana идва за сметка на децентрализацията и надеждността, но Шах смята, че ползите надвишават недостатъците:

Способността на Solana да осигурява висока пропускателна способност, ниска цена и лекота на използване създава блокчейн, оптимизиран за случаи на потребителска употреба като микроплащания, DeFi, NFT, децентрализирани мрежи (Web3) и игри.


По-нататък той предположи, че Solana заема част от пазарния дял на Етериум поради ниските си такси, лекота на използване и мащабируемост, докато Етериум може да бъде отведен до "случаи на използване на транзакции и идентичност, съхранение и верига за доставки с висока стойност“, пише Шах, цитиран от Business Insider:

Етериум дава приоритет на децентрализацията и сигурността, но за сметка на мащабируемостта, което води до периоди на претоварване на мрежата и такси за транзакции, които понякога са по-големи от стойността на изпращаната транзакция.


Visa обработва средно 1,700 транзакции в секунда (TPS), но мрежата теоретично може да обработва 24,000 TPS. Етериум в момента се справя с около 12 TPS в основната мрежа (повече с втори слой), докато Solana може да се похвали с теоретично ограничение от 65,000 TPS.


Шах признава, че "Solana дава приоритет на мащабируемостта, но относително по-малко децентрализиран и сигурен блокчейн има компромиси, илюстрирани от няколко проблема с производителността на мрежата от самото начало".


Solana е изпиталa повече проблеми с производителността на мрежата през последните месеци, като проблеми с изтеглянето, последно потвърдени от Binance на 12-ти януари, съобщения за забавено представяне в социалните медии на 7-ми януари и това, което изглеждаше като DDoS атака на 5-ти януари, въпреки че от Solana отрекоха това да е било така.

Това се случи по-малко от месец след предишна атака на 10-ти декември, с доклади за претоварване на мрежата, причинено от масово ботиране, свързано с първоначално предложение за декември (IDO) на базираната на Solana децентрализирана платформа за обмен, Raydium.


В интервю за Cointelegraph на 22-ри декември Остин Федера, ръководител на комуникациите в Solana Labs, каза, че разработчиците в момента адресират проблемите на мрежата, по-специално търсейки да подобрят мащабируемостта на транзакциите.


"Времето за изпълнение на Solana е нов дизайн. Той не използва EVM [Ethereum Virtual Machine] и бяха направени много иновации, за да се гарантира, че потребителите имат възможно най-евтините такси, но все още има работа, която трябва да се свърши по време на изпълнение."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano (ADA) китовете продължават да купуват

Големите адреси се увеличаватКакто показват данните от Santiment, големите притежатели на Cardano са увеличили позициите си с приблизително 110% след огромния спад на цените на пазара, който започна н...
ЯНУ. 28, 2022 19:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекорд на хеширащата мощност в мрежата на Етериум

Възходът на Етериум направи копането в неговата мрежа по-доходоносно с течение на времето. Това изглежда е привлякло допълнителни копачи, което от своя страна е довело до увеличаването на хеширащата м...
ЯНУ. 28, 2022 22:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Sandbox (SAND) направи значително обявление

Според прессъобщение, SAND е дал $50 милиона на базирания в Хонконг Brinc за програмата The Sandbox Metaverse Accelerator Program, която ще инвестира $250,000 в 100 нови метавселенски алткойна.Програм...
ЯНУ. 28, 2022 17:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света