НАЧАЛО Крипто Крими

Собственикът на една от най-старите крипто борси изчезва заедно със средствата на клиентите

ДЕК. 1, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Собственикът на една от най-старите крипто борси изчезва заедно със средствата на клиентите

Международната борса за дигитални активи (IDAX) призна новината, че нейният изпълнителен директор изчезна безследно, заключвайки достъпа до портфейлите за студено съхранение.

Слуховете за изчезналия изпълнителен директор се оказаха истински


От IDAX заявиха, че преминават през поддръжка на платформата, докато Weibo.com съобщава за слухове от работници, че изпълнителният директор е изчезнал. В предишно известие борсата се опита да успокои хората призовавайки ги да не се страхуват. Въпреки това, в крайна сметка си признаха за ситуацията.

„Откакто обявихме съобщението на 24 ноември, главният изпълнителен директор на IDAX Global изчезна поради неизвестна причина и служителите на компанията излязоха извън контакт с него.“


„Поради тази причина достъпът до студения портфейл, в който се съхраняват почти всички крипто салда в IDAX, е ограничен, така че в действителност, услугата за депозиране / теглене не може да бъде предоставена“, се казва в новото известие.

Предишните обосновки на проблемите с тегленията включваха обяснението, че IDAX се изселва от континентален Китай, което създаде изключително много работа за обмена. Но се оказва, че борсата е следващата жертва на кражба. Изчезването на изпълнителния директор стана само дни след съобщенията, че китайските власти ще натиснат местните борси за криптовалути в континентален Китай.

Лей Гуоронг, съосновател и изпълнителен директор на IDAX Global, сега контролира личните ключове на борсата. Операторът на пазара не е установил размера на отмъкнатите цифрови активи.
Уебсайтът на IDAX Pro все още дава признаци на търговска активност, но съобщава за появата на проблеми с търговията. CoinMarketCap посочи IDAX като опасен поради проблеми с тегленията.

Измамата на IDAX е поредната за тази година


Ситуацията, която се оказва измама, съвпадна с кражбата на Upbit в размер на 342 000 ETH. По-рано се появиха слухове и опасения за загубите на Gate.io, но те бяха отречени от борсата. Обирът на IDAX е един от редките случаи, при които изпълнителният директор има единствен контрол върху частни ключове от студените портфейли на борсата, без обещание за попечителство към търговците.

Към този момент борсата само заяви, че проучва ситуацията, без предложение за компенсация за своите потребители. В известен смисъл тази последна измама наподобява ситуацията на QuadrigaCX, при която се съобщава, че единствен контрол на частните ключове се е осъществявал чрез един лаптоп, контролиран от изпълнителния директор.

След появата на новината за това как една от най-старите борси потенциално е загубила достъп до криптовалутите на потребителите, стойността на Idax Token (IT) се срина. Цената падна до нула, а монетата беше обявена за неактивна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света