НАЧАЛО Други

QuadrigaCX официално обяви банкрут

АПР. 9, 2019 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX официално обяви банкрут

Голямата канадска крипто борса, QuadrigaCX, бе официално обявена в несъстоятелност, съобщи на 8 април местната медия CBC.


Банкрута на Quadriga беше одобрена днес от съдия от Върховния съд на Нова Скотия, Майкъл Ууд и следва препоръката на съдебния наблюдател, Ernst & Young (EY), че трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

Правният екип на EY твърди, че текущият процес на преструктуриране на QuadrigaCX съгласно Закона за споразуменията за кредиторите на дружествата (CCAA) трябва да премине към алтернативен процес съгласно Закона за несъстоятелност (BIA).

Решението вече предоставя на EY разширени правомощия за разследване като попечител, според BIA, което означава, че компанията може да изисква представяне на документи и показания от свидетели.

Ууд предостави и така наречената поръчка за запазване на активи от EY, която обхваща всички активи, притежавани от Дженифър Робъртсън - съпругата на покойния съосновател на Quadriga, Джералд Котън - и наследството на Котън. Заповедта забранява на Робъртсън да продава, премахва и прехвърля активи.

Както вече беше съобщено, Quadriga tron g>подава молба за защита на кредиторите, когато след смъртта на Котън загуби достъп до студените си портфейли и съответните ключове, в които привидно държали активи, дължими на различни клиенти. Понастоящем борсата дължи повече от $195 милиона на повече от 115 000 клиенти.

В края на март, законните представители на Quadriga - адвокатските кантори Miller Thomson и Cox & Palmer - създадоха Официален комитет на засегнатите потребители на борсата. Комисията ще помогне на адвокатските кантори да представят всички засегнати потребители в съдебното производство срещу QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Предстои тежка рецесия, твърди Раул Пал

Въпреки това той остава уверен, че крипто ще бъде жизнеспособен инвестиционен клас в дългосрочен план.В ново интервю за подкаста Investopedia Express, главният изпълнителен директор на Real Vision Рау...
МАЙ. 18, 2022 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tomorrow Conference завърши своето дебютно издание - над 21,000 човека гледаха събитието

Над 21,000 души общо от целия свят се насладиха на събитието присъствено и онлайн. Повече от 50 лектори участваха в седем ексклузивни панела, повече от 50 ключови бележки и множество интерактивни диск...
МАЙ. 17, 2022 16:03 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на MicroStrategy скочиха с 20% въпреки спада на крипто пазара

Въпреки това, крипто пазарът изглежда показва някои признаци на балансиране, тъй като Биткойн, водещата цифрова валута, се възстанови от 16-месечно дъно за седмица.За момента изглежда, че и криптовалу...
МАЙ. 17, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase добавя нови функционалности към мобилното си приложение

Приложението ще позволи на избрани потребители да имат достъп до децентрализирани приложения (dApps) в мрежата на Етериум (ETH), като Uniswap и OpenSea.Today, we're starting to make it dramatically ea...
МАЙ. 17, 2022 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света