НАЧАЛО Други

QuadrigaCX официално обяви банкрут

АПР. 9, 2019 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX официално обяви банкрут

Голямата канадска крипто борса, QuadrigaCX, бе официално обявена в несъстоятелност, съобщи на 8 април местната медия CBC.


Банкрута на Quadriga беше одобрена днес от съдия от Върховния съд на Нова Скотия, Майкъл Ууд и следва препоръката на съдебния наблюдател, Ernst & Young (EY), че трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

Правният екип на EY твърди, че текущият процес на преструктуриране на QuadrigaCX съгласно Закона за споразуменията за кредиторите на дружествата (CCAA) трябва да премине към алтернативен процес съгласно Закона за несъстоятелност (BIA).

Решението вече предоставя на EY разширени правомощия за разследване като попечител, според BIA, което означава, че компанията може да изисква представяне на документи и показания от свидетели.

Ууд предостави и така наречената поръчка за запазване на активи от EY, която обхваща всички активи, притежавани от Дженифър Робъртсън - съпругата на покойния съосновател на Quadriga, Джералд Котън - и наследството на Котън. Заповедта забранява на Робъртсън да продава, премахва и прехвърля активи.

Както вече беше съобщено, Quadriga tron g>подава молба за защита на кредиторите, когато след смъртта на Котън загуби достъп до студените си портфейли и съответните ключове, в които привидно държали активи, дължими на различни клиенти. Понастоящем борсата дължи повече от $195 милиона на повече от 115 000 клиенти.

В края на март, законните представители на Quadriga - адвокатските кантори Miller Thomson и Cox & Palmer - създадоха Официален комитет на засегнатите потребители на борсата. Комисията ще помогне на адвокатските кантори да представят всички засегнати потребители в съдебното производство срещу QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света