НАЧАЛО Алткойни

Сливането на Етериум в тестовата мрежа Ropsten беше успешно

юни 9, 2022 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сливането на Етериум в тестовата мрежа Ropsten беше успешно

Етериум завърши сливането в тестовата мрежа Ropsten.

Това е една от последните стъпки преди окончателното сливане с основната мрежа, което ще се осъществи по-късно тази година.

 

Това развитие поставя началото на пълния преход към proof-of-stake за мрежата, тъй като Ropsten е една от последните тестови мрежи, в които ще се извърши сливането на веригата Beacon.

 

Етериум за първи път обяви, че Ropsten ще премине през сливането по-рано през седмицата. Транзакциите вече са в ход, а разработчикът на Етериум Тим Бейко беше сред многото, които признаха постижението в Twitter.

 

Сливането води до сливане на веригата Beacon, веригата за доказателство на залог, с веригата за доказателство на работа на Ropsten. Това сливане, както и при сливанията с други тестови мрежи, има за цел да провери дали обновяването функционира без проблеми. Всички тези стъпки имат за цел да гарантират, че евентуалното сливане с основната мрежа ще премине без проблеми.

 

Все още не е определена дата за сливането с основната мрежа на Етериум. Потвърдено е, че то ще се случи по-късно тази година и ако премине толкова гладко, колкото предишните сливания, Етериум ще е извършил една от най-големите си промени с впечатляваща ефективност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум са комодити, според председателя на SEC

Инвеститорите очакват с голямо нетърпение този ход, макар че последните промени в цените не бяха от най-благоприятните.

 

Усилията на Етериум в тази насока досега са много окуражаващи. През последните няколко месеца залозите на ETH се увеличиха стабилно и значително. Понастоящем са заложени общо 13.4 милиона ETH, което е над 10% от общото предлагане.

 

Според самия Виталик Бутерин окончателното сливане трябва да се осъществи в края на третото или началото на четвъртото тримесечие на 2022 г. То обаче може да се случи още през август, ако няма проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене