НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Следващият ъпгрейд на Zcash ще направи частните транзакции 100 пъти по-леки и 6 пъти по-бързи

ОКТ. 28, 2018 18:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Следващият ъпгрейд на Zcash ще направи частните транзакции 100 пъти по-леки и 6 пъти по-бързи

Основният плюс на Zcash, защитените  транзакции, са тежки - до такава степен всъщност, че повечето потребители и борси не могат да си позволят да ползват или предлагат криптовалутата.

Оповестени като пробив в областта на защитата на личните данни в крипто-общността, транзакциите се изпълняват с вид криптография, наречена "ск-snarks", за да размият данните за транзакциите.


Но новият ъпгрейд, предвиден да се активира на 29-ти октомври, се твърди, че значително подобрява използваемостта на протокола като цяло, но по-специално използването на тези транзакции, които позволяват завишена сигурност.

Наречен "Саплинг", този хард форк е основният фокус на компанията Zcash, която е отговорна за разработването на криптовалутата от пускането ѝ през 2016 г.

Благодарение на техническите промени, включени в Саплинг, борсите и портфейлите ще могат по-лесно да приемат защитените транзакции. Леки и мобилни портфейли също ще имат тази възможност - което означава, че потребителите могат да изпращат анонимни транзакции директно от мобилните си устройства.

Говорейки за печалбите, главният оперативен директор на Zcash Company Нейтън Уилкокс каза пред CoinDesk:

Протоколът Саплинг ще позволи защитените трансфери да бъдат завършени с около 100 пъти по-малко памет и вероятно шест или повече пъти по-бързо.

Това е забележителна стъпка, която идва в момент, когато защитените транзакции са възможни само за потребители, изпълняващи пълен възел. И с надграждането, екипът на Zcash Company се надява, че в крайна сметка може да премахне прозрачните транзакции, не-частните сделки zcash, които могат да навредят на анонимността на zcash, когато се използват заедно със защитени транзакции.

В крайна сметка това ще доведе до ерата на "поверителността по подразбиране", според разработчиците.

"Надяваме се да видим миграция към осиновяването на Саплинг и тъй като миграцията продължава, ние се надяваме да преминем към поверителност, когато времето е правилно", каза Уилкокс.

Това, което [Саплинг] прави, е да подобри производителността и сигурността. Кой не би искал това?https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Крипто милиардер споделя кои два алткойна следи внимателно

В ново интервю за Bloomberg Markets милиардерът каза, че Tezos (XTZ), който има програмируем блокчейн с отворен код, има много от нещата, които търси в крипто проект.“Това, което разлгеждам, е кои са ...
НОЕ. 29, 2021 16:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кои гейминг алткойни купуват Етериум китовете

Блокчейн данните показват, че най-големите Етериум китове сега купуват токена на гейминг метавселената Decentraland (MANA) над всички игрални жетони.Средно всяка покупка на MANA от страна на кит възли...
НОЕ. 29, 2021 19:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SAND токенът се покачи с над 80% за 1 седмица

Популярният токен на The Sandbox се катапултира в първите петдесет криптовалути по пазарна капитализация, като зае позиция 33, след като нарасна с над 80% през последните 7 дни, според данни от CoinMa...
НОЕ. 29, 2021 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света