Home

Следващото полугодие може да е силно за крипто пазарите, твърди Майк Макглоун

07.07.2022 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Следващото полугодие може да е силно за крипто пазарите, твърди Майк Макглоун

Първото полугодие беше свързано с изчистването на излишъците на крипто пазара, твърди старши стратег на Bloomberg.

Майк Макглоун, водещ стоков стратег в Bloomberg Intelligence, сподели в поредица от туитове своя преглед на крипто пазара. 


На първо място, анализаторът сравни настоящото състояние на пазара на криптовалути със ситуацията на фондовия пазар през 2000-2002 г. Тогава на пазара се образува дотком балонът в резултат на масовото разпространение на интернет технологиите.


Едва след прочистването и “дефлацията” на пазара, отървавайки се от най-слабите участници, този пазарен сегмент стана способен да заеме по-основна роля във финансовата система и да пусне корени в нея. Според Макглоун именно това видяхме през първата половина на годината – прочистване от ненужни участници.


Средногодишна прогноза: #КриптоАктиви – Общата тема при крипто активите е да се прегърне мечката и да се изгради по-добра финансова система, особено от институционалната и по-дългосрочно фокусирана гледна точка, подобно на [това, което стана след] спукването на интернет балона през 2000-2002 г. Изчистването на излишъците беше състоянието на всички рискови активи през [първата половина]. За да даде по-широка представа за случващото се, анализаторът представи графика на съотношението на общия пазарен индекс Wilshire 5000 спрямо БВП на САЩ и я наложи с крива на общата капитализация на криптопазара. Тази графика, популяризирана от Уорън Бъфет, показва на какви нива са оценките в даден момент. По този начин виждаме, че настоящата ситуация на всички финансови пазари наистина прилича на кризите от началото и края на 2000 г. 


Разглеждайки графиката на анализатора, инвеститорите могат да видят, че едва сега сме слезли до кризисните стойности, което може да означава, че има възможност за по-нататъшни спадове.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алгоритъм прогнозира, че Cardano (ADA) може да стигне $2.90 до септември 

Въпреки това Макглоун смята, че внимателните инвеститори ще имат възможност да заемат добри позиции от гледна точка на съотношението печалба/риск още в близко бъдеще, през втората половина на годината. МакГлоун основава оптимистичните си предположения на факта, че индексът Bloomberg Galaxy Crypto Index е близо до понижение, подобно на дъното от 2018 г., а отстъпката на BTC спрямо 50- и 100-седмичните пълзящи средни е подобна на предишните фундаменти.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.