НАЧАЛО Други

След като Facebook обяви своя крипто проект, акциите на Western Union се сринаха

ЮНИ. 19, 2019 11:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 facebook libra token facebook libra token

Тази сутрин, Facebook най-накрая разкриха пред обществото големите си планове. Техният нов проект Libra, е изключително амбициозен и като с всички неща във Facebook, компанията има явната възможност да злоупотребява.

Но това не е от голямо значение в момента, тъй като крипто ентусиастите вероятно са развълнувани - една от най-мощните технологични компании в света си партнира с десетки (потенциално стотици) други бизнес "титани", за да създаде дигитална валута, базирана на блокчейн.

 

Libra реално поема ролята, която се препокрива с целта, за която е създаден Биткойн. Това е финансова система без граници,предназначена да позволи на всеки (с държавен идентификационен документ) да има симулакрум на банкова сметка. Предполага се, че ще могат да правят покупки в множество магазини, да купуват продукти онлайн и да пращат пари.

  

Последната част може да засегне други в индустрията. Акциите на Western Union тази сутрин спаднаха с над 3% от ценатана затваряне миналата нощ. Оттогава те са се увеличили малко, но все още е надолу с 2,5%. Новините за Libra са само една от многото актуализации на индустрията, които биха могли да създадат повече конкуренция за играчи катоWestern Union.

 

Вчера Ripple обявиха, че купуват дял за $50 милиона в MoneyGram.

 

В същото време все още е твърде рано да се разбере как ще се развие този проект на Facebook. Компанията стартира много програми, посрещнати с "фанфари", които в крайна сметка не се получиха.

 

Докато Facebook има има подкрепата на няколко големи имена за това стартиране - включително PayPal, Visa, Mastercard, Uber, Spotify,Vodafone и други - има няколко забележими пропуски, които могат да се окажат огромни препятствия. Например Apple,

Amazon и Google не са включени в списъка на"основатели" в бялата книга на Libra. Нито пък банки. Както отбелязват FT Alphaville:

 

Не предполагайте, че присъствието напо-успешните платежни институции задължително означава, че интересите им са съобразени с тези на Facebook. $10 милиона не са прекалено високи цени завътрешна информация за това, което социалната медия планира и / или място намасата, когато дойде моментът да се саботира системата. Всеки друг, който си заслужава да се спомене, е или компания на загуба, която тепърва трябва да извлича печалба, рисков капитал, блокчейн компания или НПО.

 

Което означава, че трябва да се отнасяме към тази актуализация с много скептицизъм, дори ако тя вече има пазарно влияние.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света