НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето на какво се дължи скокът на Биткойн от 2017-та година

НОЕ. 5, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето на какво се дължи скокът на Биткойн от 2017-та година

Миналата година, двама учени заключиха, че ралито на Биткойн през 2017 г., когато криптовалутата бе достигнала най-високата си стойност (ATH), e било причинено от манипулация.

Сега авторите на изследването разбраха, че скокът вероятно е причинен от един субект.

Един единствен кит стои зад възхода на Биткойн през декември 2017 г.

През 2018 г. Джон Грифин, професор в Тексаския университет и Амин Шамс, асистент в щатския университет в Охайо, публикуваха документ, в който се твърди, че астрономическия скок на Биткойн в края на 2017 г. е резултат от манипулация.

Сега дуетът изрази интересни актуализации по темата. Те твърдят, че един субект от крипто борсата Bitfinex може да е отговорен за изключителния възходящ тренд. Този кит би могъл да изпрати цената на Биткойн нагоре, когато тя започне да спада под определени граници.

USDT на Tether, който се предполага, че е подкрепен от щатския долар, в съотношение 1: 1, се използва за повечето транзакции, твърди Грифин. Той заяви в интервю за Bloomberg:

Нашите резултати предполагат, че вместо да са били хиляди инвеститори, които да движат цената на Биткойн, е бил само един по-сериозен. След години хората ще бъдат изненадани, когато научат, че инвеститорите са предавали милиарди на хора, които не са познавали и над тези сделки е имало минимален надзор.

Безотговорното издаване на USDT монети е ключът към скока


Твърденията на Грифин и Шамс разчитат на теорията, че Tether създава нови монети USDT, без да са изцяло подкрепени от щатския долар. След това тези монети бяха използвани за закупуване на BTC, което в крайна сметка доведе до скока на цените.

Академиците наблюдаваха транзакциите на USDT и BTC от 1-ви март 2017 г. до края на март 2018 г. Те стигнаха до извода, че покупките на Биткойн чрез Bitfinex се увеличават всеки път, когато цената на криптовалутата спадне под определени нива.

Грифин и Шамс казаха в актуализиран документ, видян от Bloomberg:

Този модел е налице само в периоди след издаване на Tether, задвижван от един голям притежател на голяма сметка[...]. Симулациите показват, че е малко вероятно тези модели да се дължат на случайност.


Този един играч, или обект, е или пророк или е упражнил изключително влияние върху цената на Биткойн.

Авторите не искаха да посочат субекта, който според тях стои зад движението.

Tether отхвърля обвиненията. Главният адвокат на компанията, Стюарт Хогнър, заяви, че документът е „основополагащ недостатък“, тъй като разчита на недостатъчен набор от данни.

Независимо от това, както Bitfinex, така и Tether са обградени от спорове от години, като компаниите са собственост и се управляват от едни и същи изпълнителни директори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10% от предлагането на Биткойн не е мърдало от 10 години

Точно фиксираната оскъдица кара много хора да приемат BTC като актив ‘безопасно убежище’. Нови данни сочат, че Биткойн може да е по-оскъден отколкото предполагаме, тъй като около 7.78% от сегашното...
МАЙ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има повече от 21 милиона Биткойн? - Weiss Ratings

В публикация от 25-ти май, Weiss Ratings сподели, че борсите използват ливъридж, за да създадат впечатлението, че има повече Биткойн отколкото съществува.  В публикацията пише - “Непопулярно м...
МАЙ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света