НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето на какво се дължи скокът на Биткойн от 2017-та година

НОЕ. 5, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето на какво се дължи скокът на Биткойн от 2017-та година

Миналата година, двама учени заключиха, че ралито на Биткойн през 2017 г., когато криптовалутата бе достигнала най-високата си стойност (ATH), e било причинено от манипулация.

Сега авторите на изследването разбраха, че скокът вероятно е причинен от един субект.

Един единствен кит стои зад възхода на Биткойн през декември 2017 г.

През 2018 г. Джон Грифин, професор в Тексаския университет и Амин Шамс, асистент в щатския университет в Охайо, публикуваха документ, в който се твърди, че астрономическия скок на Биткойн в края на 2017 г. е резултат от манипулация.

Сега дуетът изрази интересни актуализации по темата. Те твърдят, че един субект от крипто борсата Bitfinex може да е отговорен за изключителния възходящ тренд. Този кит би могъл да изпрати цената на Биткойн нагоре, когато тя започне да спада под определени граници.

USDT на Tether, който се предполага, че е подкрепен от щатския долар, в съотношение 1: 1, се използва за повечето транзакции, твърди Грифин. Той заяви в интервю за Bloomberg:

Нашите резултати предполагат, че вместо да са били хиляди инвеститори, които да движат цената на Биткойн, е бил само един по-сериозен. След години хората ще бъдат изненадани, когато научат, че инвеститорите са предавали милиарди на хора, които не са познавали и над тези сделки е имало минимален надзор.

Безотговорното издаване на USDT монети е ключът към скока


Твърденията на Грифин и Шамс разчитат на теорията, че Tether създава нови монети USDT, без да са изцяло подкрепени от щатския долар. След това тези монети бяха използвани за закупуване на BTC, което в крайна сметка доведе до скока на цените.

Академиците наблюдаваха транзакциите на USDT и BTC от 1-ви март 2017 г. до края на март 2018 г. Те стигнаха до извода, че покупките на Биткойн чрез Bitfinex се увеличават всеки път, когато цената на криптовалутата спадне под определени нива.

Грифин и Шамс казаха в актуализиран документ, видян от Bloomberg:

Този модел е налице само в периоди след издаване на Tether, задвижван от един голям притежател на голяма сметка[...]. Симулациите показват, че е малко вероятно тези модели да се дължат на случайност.


Този един играч, или обект, е или пророк или е упражнил изключително влияние върху цената на Биткойн.

Авторите не искаха да посочат субекта, който според тях стои зад движението.

Tether отхвърля обвиненията. Главният адвокат на компанията, Стюарт Хогнър, заяви, че документът е „основополагащ недостатък“, тъй като разчита на недостатъчен набор от данни.

Независимо от това, както Bitfinex, така и Tether са обградени от спорове от години, като компаниите са собственост и се управляват от едни и същи изпълнителни директори.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво задържа цената на Биткойн над $8000?

Представяме ви три ключови развития, които могат да закрепят цената на флагманската криптовалута:1. Fidelity се сдобиха с лиценз от Ню ЙоркВчера, Fidelity получиха разрешение от Нюйоркския департамент...
НОЕ. 20, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ETF е възможен при цена от $150,000

Това е мнението на съоснователят на Fundstrat Global Fund, Том Лий.Според Лий, размерът на пазара е от ключово значение за одобрението на ETF от страна на SEC. Общата капитализация на пазара на крипто...
НОЕ. 20, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сериозните Биткойн трейдъри са с бича нагласа

Flood отправи критика към онези търговци, които искат да шортнат BTC въз основа на настоящите мечи настроения. Той добави, че сериозните търговци са с дълги позиции и залагат на възход при Биткойн.По...
НОЕ. 21, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майк Новограц иска да подтикне възрастните да купуват Биткойн

Новограц заявява, че възрастните хора са склонни да се отклоняват от силно спекулативния клас активи и той иска да промени това с новите си инвестиционни продукти. Според проучване на CoinRadar, почти...
НОЕ. 20, 2019 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света