НАЧАЛО Други

SIXGroup твърди, че е „отворена“ към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

юли 15, 2018 23:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SIXGroup твърди, че е „отворена“ към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

SIX Group, компанията-майка на основната фондова борса в Швейцария, разкри, че е „отворена“ за възможността да предлага услуги за търговия с криптовалути на своята платформа.

Платформата, която все още е в процес на разработка, ще бъде пусната в експлоатация до средата на 2019 г., съобщи говорителят на SIX Group в интервю за Swissinfo news на 15-ти юли.

Швейцарската група за инфраструктура и обмен (SIX) управлява най-големия фондов пазар в страната и планира да пусне до средата на 2019 г. „напълно регулирана“ платформа за търговия с цифрови активи. Предвижда се да се предлагат „пълен“ набор от услуги, включващи консултации за първоначални предлагания на монети (ICO) за тези ICO, които не са класифицирани като ценни книжа.

В интервюто със Swissinfo говорителят на SIX Group, Стефан Майер, твърди, че съществува „реална нужда“ за установяване на „прозрачност и отчетност в крипто-света“. Според Мейер това би било от полза както за бизнеса, така и за инвеститорите в криптовалутите и участниците в традиционните пазари.

Не само традиционните доставчици на финансови услуги и инвеститори се интересуват от това, но и от многобройни компании и инвеститори, които искат да се възползват от новите цифрови възможности за набиране на капитал и търговия с цифрови активи.

Мейър изясни, че SIX Group все още не е взела решение относно „конкретните продукти, които ще бъдат предложени да се търгуват“ на предстоящата си платформа.

Също така отбеляза, че дискусията по въпросът дали търговията с криптовалути ще бъде достъпна все още е „отворена“.

Той добави, че компанията „технически ще може да добави различни цифрови активи към платформата“, като подчерта, че всеки цифров актив ще бъде подложен на „процес на надлежна проверка“, преди да бъде добавен.

Стефан Майер заяви също, че компанията „иска да изгради мост между традиционните финансови услуги и цифровите общности“. Той подчерта, че SIX Group работи в „тясно сътрудничество“ с регулаторните органи, за да установи „какви корекции или промени може да са необходими допълнения към правната рамка. „

По-рано тази седмица Швейцария бе обявена за втора „най-благоприятна“ страна за ICO проекти по отношение на събраните средства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене