НАЧАЛО Други

SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

ЮЛИ. 15, 2018 23:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си
 

SIX Group, компанията-майка на основната фондова борса в Швейцария, разкри, че е "отворена" за възможността да предлага услуги за търговия с криптовалути на своята платформа.


Платформата, която все още е в процес на разработка, ще бъде пусната в експлоатация до средата на 2019 г., съобщи говорителят на SIX Group в интервю за Swissinfo news на 15-ти юли.

Швейцарската група за инфраструктура и обмен (SIX) управлява най-големия фондов пазар в страната и планира да пусне до средата на 2019 г. "напълно регулирана" платформа за търговия с цифрови активи. Предвижда се да се предлагат "пълен" набор от услуги, включващи консултации за първоначални предлагания на монети (ICO) за тези ICO, които не са класифицирани като ценни книжа.

В интервюто със Swissinfo говорителят на SIX Group, Стефан Майер, твърди, че съществува "реална нужда" за установяване на "прозрачност и отчетност в крипто-света". Според Мейер това би било от полза както за бизнеса, така и за инвеститорите в криптовалутите и участниците в традиционните пазари.

Не само традиционните доставчици на финансови услуги и инвеститори се интересуват от това, но и от многобройни компании и инвеститори, които искат да се възползват от новите цифрови възможности за набиране на капитал и търговия с цифрови активи.

Мейър изясни, че SIX Group все още не е взела решение относно "конкретните продукти, които ще бъдат предложени да се търгуват" на предстоящата си платформа.


Също така отбеляза, че дискусията по въпросът дали търговията с криптовалути ще бъде достъпна все още е "отворена".

Той добави, че компанията "технически ще може да добави различни цифрови активи към платформата", като подчерта, че всеки цифров актив ще бъде подложен на "процес на надлежна проверка", преди да бъде добавен.

Стефан Майер заяви също, че компанията "иска да изгради мост между традиционните финансови услуги и цифровите общности". Той подчерта, че SIX Group работи в "тясно сътрудничество" с регулаторните органи, за да установи "какви корекции или промени може да са необходими допълнения към правната рамка. "

По-рано тази седмица Швейцария бе обявена за втора "най-благоприятна" страна за ICO проекти по отношение на събраните средства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света