НАЧАЛО Други

SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

ЮЛИ. 15, 2018 23:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си
 

SIX Group, компанията-майка на основната фондова борса в Швейцария, разкри, че е "отворена" за възможността да предлага услуги за търговия с криптовалути на своята платформа.


Платформата, която все още е в процес на разработка, ще бъде пусната в експлоатация до средата на 2019 г., съобщи говорителят на SIX Group в интервю за Swissinfo news на 15-ти юли.

Швейцарската група за инфраструктура и обмен (SIX) управлява най-големия фондов пазар в страната и планира да пусне до средата на 2019 г. "напълно регулирана" платформа за търговия с цифрови активи. Предвижда се да се предлагат "пълен" набор от услуги, включващи консултации за първоначални предлагания на монети (ICO) за тези ICO, които не са класифицирани като ценни книжа.

В интервюто със Swissinfo говорителят на SIX Group, Стефан Майер, твърди, че съществува "реална нужда" за установяване на "прозрачност и отчетност в крипто-света". Според Мейер това би било от полза както за бизнеса, така и за инвеститорите в криптовалутите и участниците в традиционните пазари.

Не само традиционните доставчици на финансови услуги и инвеститори се интересуват от това, но и от многобройни компании и инвеститори, които искат да се възползват от новите цифрови възможности за набиране на капитал и търговия с цифрови активи.

Мейър изясни, че SIX Group все още не е взела решение относно "конкретните продукти, които ще бъдат предложени да се търгуват" на предстоящата си платформа.


Също така отбеляза, че дискусията по въпросът дали търговията с криптовалути ще бъде достъпна все още е "отворена".

Той добави, че компанията "технически ще може да добави различни цифрови активи към платформата", като подчерта, че всеки цифров актив ще бъде подложен на "процес на надлежна проверка", преди да бъде добавен.

Стефан Майер заяви също, че компанията "иска да изгради мост между традиционните финансови услуги и цифровите общности". Той подчерта, че SIX Group работи в "тясно сътрудничество" с регулаторните органи, за да установи "какви корекции или промени може да са необходими допълнения към правната рамка. "

По-рано тази седмица Швейцария бе обявена за втора "най-благоприятна" страна за ICO проекти по отношение на събраните средства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света