НАЧАЛО Други

SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

ЮЛИ. 15, 2018 23:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SIXGroup твърди, че е "отворена" към идеята да предлага крипто търговия на платформата си

SIX Group, компанията-майка на основната фондова борса в Швейцария, разкри, че е "отворена" за възможността да предлага услуги за търговия с криптовалути на своята платформа.


Платформата, която все още е в процес на разработка, ще бъде пусната в експлоатация до средата на 2019 г., съобщи говорителят на SIX Group в интервю за Swissinfo news на 15-ти юли.

Швейцарската група за инфраструктура и обмен (SIX) управлява най-големия фондов пазар в страната и планира да пусне до средата на 2019 г. "напълно регулирана" платформа за търговия с цифрови активи. Предвижда се да се предлагат "пълен" набор от услуги, включващи консултации за първоначални предлагания на монети (ICO) за тези ICO, които не са класифицирани като ценни книжа.

В интервюто със Swissinfo говорителят на SIX Group, Стефан Майер, твърди, че съществува "реална нужда" за установяване на "прозрачност и отчетност в крипто-света". Според Мейер това би било от полза както за бизнеса, така и за инвеститорите в криптовалутите и участниците в традиционните пазари.

Не само традиционните доставчици на финансови услуги и инвеститори се интересуват от това, но и от многобройни компании и инвеститори, които искат да се възползват от новите цифрови възможности за набиране на капитал и търговия с цифрови активи.

Мейър изясни, че SIX Group все още не е взела решение относно "конкретните продукти, които ще бъдат предложени да се търгуват" на предстоящата си платформа.


Също така отбеляза, че дискусията по въпросът дали търговията с криптовалути ще бъде достъпна все още е "отворена".

Той добави, че компанията "технически ще може да добави различни цифрови активи към платформата", като подчерта, че всеки цифров актив ще бъде подложен на "процес на надлежна проверка", преди да бъде добавен.

Стефан Майер заяви също, че компанията "иска да изгради мост между традиционните финансови услуги и цифровите общности". Той подчерта, че SIX Group работи в "тясно сътрудничество" с регулаторните органи, за да установи "какви корекции или промени може да са необходими допълнения към правната рамка. "

По-рано тази седмица Швейцария бе обявена за втора "най-благоприятна" страна за ICO проекти по отношение на събраните средства.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света