НАЧАЛО Други

Синът на президентът на ЕЦБ е изгубил всичко в криптовалути

25.11.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Синът на президентът на ЕЦБ е изгубил всичко в криптовалути

Кристин Лагард, председател на Европейската централна банка (ЕЦБ), наскоро сподели анекдот за преживяното от сина ѝ, който загубил инвестицията си в предприятие за криптовалути.

Лагард разказа с чувство за хумор как синът ѝ не се вслушал в съветите ѝ относно инвестирането в криптовалути и в крайна сметка загубил значителна част от инвестицията си.

По време на дискусия със студенти във Франкфурт Лагард спомена решението на сина си да пренебрегне предупрежденията ѝ, като заяви:

Той напълно пренебрегна съветите ми, което беше негов избор. Вследствие на това той загуби почти всички пари, които беше инвестирал.

Известна с критичната си позиция по отношение на криптовалутите, Лагард постоянно подчертава рисковете, свързани с този нововъзникващ клас активи. По време на мандата си като президент на ЕЦБ Лагард насочи вниманието на банката към проучване на дигитална валута на централната банка (CBDC), наречена дигитално евро.

Тази инициатива има за цел да противодейства на нарастващото влияние на частно емитираните криптовалути.

Тя смята, че инвеститорите, които избират криптовалути, могат да се научат по трудния начин като нейния син, тъй като според нея активът е спекулативен, безполезен и често се използва от престъпници за незаконна дейност:

Както можете да кажете, имам много ниско мнение за криптовалутите… Хората са свободни да инвестират парите си, където искат, хората са свободни да спекулират колкото искат, (но) те не трябва да са свободни да участват в криминално санкционирана търговия и бизнес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.