НАЧАЛО Други

Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

юли 25, 2018 12:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

Сингапурските авиолинии (SIA) пуснаха собствен цифров портфейл за лоялност на авиокомпании, който използва блокчейн технология, съобщиха от компанията на 24-ти юли.

Софтуерът е разработен съвместно от Microsoft и KPMG Digital Village.

Създаде се цифровизираният „KrisPay miles“, който може да се използва за заплащане на покупки на дребно чрез мобилно приложение.

Като минимални разходи, потребителите на портфейла могат да похарчат 15 KrisPay мили (равно на около от $0,10 до 0$,73), за да извършват или компенсират покупките за продажба на храни и напитки, бензин, козметични процедури и други продукти от избрани търговци на дребно.

Според SIA, в момента се приемат мили от KrisPay на 18 търговци на острова, като в бъдеще ще бъдат добавени повече търговци на платформата.

Както бе съобщено, SIA първоначално успешно тества доказателствената концепция за портфейла си за лоялност, основан на флашове, през февруари.

Американският технологичен гигант Microsoft междувременно инвестира постоянно в блокчейн технологията, като в началото на лятото на миналата година предприе ранни стъпки за внедряване на протокол, основаващ се на Етериум.

През февруари тази фирма обяви плановете си да интегрира децентрализираните идентификационни номера, базирани на блокчейн, в приложението Microsoft Authenticator, а Azure официално обяви пускането на услугата за създаване на блокчejn за приложения, Azure Blockchain Workbench, през май.

Съвсем наскоро Microsoft работeше за интегриране на блокчейн и изкуствения интелект (AI) за решения за управление на веригата за доставки, както и си партнираха с две големи азиатски технологични компании на корпоративна блокчейн платформа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене