НАЧАЛО Други

Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

ЮЛИ. 25, 2018 12:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

Сингапурските авиолинии (SIA) пуснаха собствен цифров портфейл за лоялност на авиокомпании, който използва блокчейн технология, съобщиха от компанията на 24-ти юли.

Софтуерът е разработен съвместно от Microsoft и KPMG Digital Village.


Създаде се цифровизираният "KrisPay miles", който може да се използва за заплащане на покупки на дребно чрез мобилно приложение.

Като минимални разходи, потребителите на портфейла могат да похарчат 15 KrisPay мили (равно на около от $0,10 до 0$,73), за да извършват или компенсират покупките за продажба на храни и напитки, бензин, козметични процедури и други продукти от избрани търговци на дребно.

Според SIA, в момента се приемат мили от KrisPay на 18 търговци на острова, като в бъдеще ще бъдат добавени повече търговци на платформата.

Както бе съобщено, SIA първоначално успешно тества доказателствената концепция за портфейла си за лоялност, основан на флашове, през февруари.

Американският технологичен гигант Microsoft междувременно инвестира постоянно в блокчейн технологията, като в началото на лятото на миналата година предприе ранни стъпки за внедряване на протокол, основаващ се на Етериум.

През февруари тази фирма обяви плановете си да интегрира децентрализираните идентификационни номера, базирани на блокчейн, в приложението Microsoft Authenticator, а Azure официално обяви пускането на услугата за създаване на блокчejn за приложения, Azure Blockchain Workbench, през май.

Съвсем наскоро Microsoft работeше за интегриране на блокчейн и изкуствения интелект (AI) за решения за управление на веригата за доставки, както и си партнираха с две големи азиатски технологични компании на корпоративна блокчейн платформа.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света