НАЧАЛО Други

Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

ЮЛИ. 25, 2018 12:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

Сингапурските авиолинии (SIA) пуснаха собствен цифров портфейл за лоялност на авиокомпании, който използва блокчейн технология, съобщиха от компанията на 24-ти юли.

Софтуерът е разработен съвместно от Microsoft и KPMG Digital Village.


Създаде се цифровизираният "KrisPay miles", който може да се използва за заплащане на покупки на дребно чрез мобилно приложение.

Като минимални разходи, потребителите на портфейла могат да похарчат 15 KrisPay мили (равно на около от $0,10 до 0$,73), за да извършват или компенсират покупките за продажба на храни и напитки, бензин, козметични процедури и други продукти от избрани търговци на дребно.

Според SIA, в момента се приемат мили от KrisPay на 18 търговци на острова, като в бъдеще ще бъдат добавени повече търговци на платформата.

Както бе съобщено, SIA първоначално успешно тества доказателствената концепция за портфейла си за лоялност, основан на флашове, през февруари.

Американският технологичен гигант Microsoft междувременно инвестира постоянно в блокчейн технологията, като в началото на лятото на миналата година предприе ранни стъпки за внедряване на протокол, основаващ се на Етериум.

През февруари тази фирма обяви плановете си да интегрира децентрализираните идентификационни номера, базирани на блокчейн, в приложението Microsoft Authenticator, а Azure официално обяви пускането на услугата за създаване на блокчejn за приложения, Azure Blockchain Workbench, през май.

Съвсем наскоро Microsoft работeше за интегриране на блокчейн и изкуствения интелект (AI) за решения за управление на веригата за доставки, както и си партнираха с две големи азиатски технологични компании на корпоративна блокчейн платформа.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за д...
СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света