НАЧАЛО Други

Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

ЮЛИ. 25, 2018 12:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

Сингапурските авиолинии (SIA) пуснаха собствен цифров портфейл за лоялност на авиокомпании, който използва блокчейн технология, съобщиха от компанията на 24-ти юли.

 

Софтуерът е разработен съвместно от Microsoft и KPMG Digital Village.


Създаде се цифровизираният "KrisPay miles", който може да се използва за заплащане на покупки на дребно чрез мобилно приложение.

Като минимални разходи, потребителите на портфейла могат да похарчат 15 KrisPay мили (равно на около от $0,10 до 0$,73), за да извършват или компенсират покупките за продажба на храни и напитки, бензин, козметични процедури и други продукти от избрани търговци на дребно.

Според SIA, в момента се приемат мили от KrisPay на 18 търговци на острова, като в бъдеще ще бъдат добавени повече търговци на платформата.

Както бе съобщено, SIA първоначално успешно тества доказателствената концепция за портфейла си за лоялност, основан на флашове, през февруари.

Американският технологичен гигант Microsoft междувременно инвестира постоянно в блокчейн технологията, като в началото на лятото на миналата година предприе ранни стъпки за внедряване на протокол, основаващ се на Етериум.

През февруари тази фирма обяви плановете си да интегрира децентрализираните идентификационни номера, базирани на блокчейн, в приложението Microsoft Authenticator, а Azure официално обяви пускането на услугата за създаване на блокчejn за приложения, Azure Blockchain Workbench, през май.

Съвсем наскоро Microsoft работeше за интегриране на блокчейн и изкуствения интелект (AI) за решения за управление на веригата за доставки, както и си партнираха с две големи азиатски технологични компании на корпоративна блокчейн платформа.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света