НАЧАЛО Други

Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

ЮЛИ. 25, 2018 12:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурските авиолинии пускат блокчейн портфейл разработен съвместно с Microsoft

Сингапурските авиолинии (SIA) пуснаха собствен цифров портфейл за лоялност на авиокомпании, който използва блокчейн технология, съобщиха от компанията на 24-ти юли.

 

Софтуерът е разработен съвместно от Microsoft и KPMG Digital Village.


Създаде се цифровизираният "KrisPay miles", който може да се използва за заплащане на покупки на дребно чрез мобилно приложение.

Като минимални разходи, потребителите на портфейла могат да похарчат 15 KrisPay мили (равно на около от $0,10 до 0$,73), за да извършват или компенсират покупките за продажба на храни и напитки, бензин, козметични процедури и други продукти от избрани търговци на дребно.

Според SIA, в момента се приемат мили от KrisPay на 18 търговци на острова, като в бъдеще ще бъдат добавени повече търговци на платформата.

Както бе съобщено, SIA първоначално успешно тества доказателствената концепция за портфейла си за лоялност, основан на флашове, през февруари.

Американският технологичен гигант Microsoft междувременно инвестира постоянно в блокчейн технологията, като в началото на лятото на миналата година предприе ранни стъпки за внедряване на протокол, основаващ се на Етериум.

През февруари тази фирма обяви плановете си да интегрира децентрализираните идентификационни номера, базирани на блокчейн, в приложението Microsoft Authenticator, а Azure официално обяви пускането на услугата за създаване на блокчejn за приложения, Azure Blockchain Workbench, през май.

Съвсем наскоро Microsoft работeше за интегриране на блокчейн и изкуствения интелект (AI) за решения за управление на веригата за доставки, както и си партнираха с две големи азиатски технологични компании на корпоративна блокчейн платформа.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата Sorare набра $50 милиона в инвестиции

Свежият кръг от Серия A довежда общото финансиране на Sorare до $60 милиона, съобщиха от компанията в четвъртък.Кръгът за финансиране беше воден от Benchmark, инвестиционен гигант, известен с финансир...
ФЕВ. 27, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивша бейзболна звезда продаде NFT на стойност $1 милион за под минута

Търгът, който стартира на 21-ви февруари и продължи 28 часа, генерира общо продажби на стойност $2 милиона. На търга бяха продадени NFT, представляващи рисувана скулптура, направена от ръчно излята см...
ФЕВ. 27, 2021 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света