НАЧАЛО Други

Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

август 10, 2018 19:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

Сингапурската фирма за рисков капитал "Golden Gate Ventures" стартира нещо като "първият отдаден фонд за рисков капитал за криптовалута" в Югоизточна Азия с 10 милиона долара инвестиционен капитал.

Наречен LuneX Ventures, фондът ще види „лазерен фокус“ върху пространството на криптовалути и блокчейн, като инвестира в стартъп компании в ранна фаза, включително борси за крипто, заявиха от компанията в петък. Фондът ще бъде ръководен от бившия ръководител на Golden Gate, Кенрик Драйонинген, който ще поеме ролята на партньор основател.

Стартирането на фонда също е предвидено за настоящия климат в крипто сектора, където криптовалутите бавно се превръщат в мейнстрийм, въпреки продължаващия мечи пазар през 2018 г., според Драйонинген.

Той заяви:

Ние гледаме на блокчейн като фундаментална технология, равностойна или вероятно надвишаваща интернет в разрушителен потенциал. Точно сега оценките са стигнали до по-разумни нива и индустрията се движи от пионери до ранни осиновители, което е чудесно време да започнете да инвестирате.

По-нататък фондът ще се стреми да „инвестира изключително в блокчейн компании и активи, които се развиват с бързи темпове, включително нововъзникващи компании, които могат да „докарат индустрията на следващото ниво“ в световен мащаб, каза изпълнителният директор на TechinAsia.

Отвъд крипто борсите, фондът ще бъде насочен и към новосъздадените компании, които разработват практически решения за спазването на изискванията за задържане и сигурност в крипто сектора. Фирмите, които искат да въведат крипто активи и блокчейн технология на „институционални услуги“ също ще бъдат облагодетелствани според Драйонинген.

Фондът се очаква да затвори до 10 милиона долара в края на 2018 г. и вече е подредил редица инвестиции, каза Драйонинген.

Той заяви:

Ние имаме силен провод от пет до 10 инвестиции, напълно готови и направихме първия си ангажимент към базираната в Сингапур Sparrow Exchange (крипто платформа, базирана на peer-to-peer).

Преди крипто ексклузивния си фонд, Golden Gate Ventures подкрепи особено базирания в Тайланд на Етериум блокчейн стартъпа Omise в развитието на платформата за децентрализирани плащания, задвижвана от OMG – ERC20 крипто токен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене