НАЧАЛО Други

Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

АВГ. 10, 2018 19:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

Сингапурската фирма за рисков капитал "Golden Gate Ventures" стартира нещо като "първият отдаден фонд за рисков капитал за криптовалута" в Югоизточна Азия с 10 милиона долара инвестиционен капитал.

 


Наречен LuneX Ventures, фондът ще види "лазерен фокус" върху пространството на криптовалути и блокчейн, като инвестира в стартъп компании в ранна фаза, включително борси за крипто, заявиха от компанията в петък. Фондът ще бъде ръководен от бившия ръководител на Golden Gate, Кенрик Драйонинген, който ще поеме ролята на партньор основател.

Стартирането на фонда също е предвидено за настоящия климат в крипто сектора, където криптовалутите бавно се превръщат в мейнстрийм, въпреки продължаващия мечи пазар през 2018 г., според Драйонинген.

Той заяви:

Ние гледаме на блокчейн като фундаментална технология, равностойна или вероятно надвишаваща интернет в разрушителен потенциал. Точно сега оценките са стигнали до по-разумни нива и индустрията се движи от пионери до ранни осиновители, което е чудесно време да започнете да инвестирате.

По-нататък фондът ще се стреми да "инвестира изключително в блокчейн компании и активи, които се развиват с бързи темпове, включително нововъзникващи компании, които могат да "докарат индустрията на следващото ниво" в световен мащаб, каза изпълнителният директор на TechinAsia.

Отвъд крипто борсите, фондът ще бъде насочен и към новосъздадените компании, които разработват практически решения за спазването на изискванията за задържане и сигурност в крипто сектора. Фирмите, които искат да въведат крипто активи и блокчейн технология на "институционални услуги" също ще бъдат облагодетелствани според Драйонинген.

Фондът се очаква да затвори до 10 милиона долара в края на 2018 г. и вече е подредил редица инвестиции, каза Драйонинген.

Той заяви:
Ние имаме силен провод от пет до 10 инвестиции, напълно готови и направихме първия си ангажимент към базираната в Сингапур Sparrow Exchange (крипто платформа, базирана на peer-to-peer).

Преди крипто ексклузивния си фонд, Golden Gate Ventures подкрепи особено базирания в Тайланд на Етериум блокчейн стартъпа Omise в развитието на платформата за децентрализирани плащания, задвижвана от OMG - ERC20 крипто токен.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света