НАЧАЛО Други

Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

АВГ. 10, 2018 19:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

Сингапурската фирма за рисков капитал "Golden Gate Ventures" стартира нещо като "първият отдаден фонд за рисков капитал за криптовалута" в Югоизточна Азия с 10 милиона долара инвестиционен капитал.


Наречен LuneX Ventures, фондът ще види "лазерен фокус" върху пространството на криптовалути и блокчейн, като инвестира в стартъп компании в ранна фаза, включително борси за крипто, заявиха от компанията в петък. Фондът ще бъде ръководен от бившия ръководител на Golden Gate, Кенрик Драйонинген, който ще поеме ролята на партньор основател.

Стартирането на фонда също е предвидено за настоящия климат в крипто сектора, където криптовалутите бавно се превръщат в мейнстрийм, въпреки продължаващия мечи пазар през 2018 г., според Драйонинген.

Той заяви:

Ние гледаме на блокчейн като фундаментална технология, равностойна или вероятно надвишаваща интернет в разрушителен потенциал. Точно сега оценките са стигнали до по-разумни нива и индустрията се движи от пионери до ранни осиновители, което е чудесно време да започнете да инвестирате.

По-нататък фондът ще се стреми да "инвестира изключително в блокчейн компании и активи, които се развиват с бързи темпове, включително нововъзникващи компании, които могат да "докарат индустрията на следващото ниво" в световен мащаб, каза изпълнителният директор на TechinAsia.

Отвъд крипто борсите, фондът ще бъде насочен и към новосъздадените компании, които разработват практически решения за спазването на изискванията за задържане и сигурност в крипто сектора. Фирмите, които искат да въведат крипто активи и блокчейн технология на "институционални услуги" също ще бъдат облагодетелствани според Драйонинген.

Фондът се очаква да затвори до 10 милиона долара в края на 2018 г. и вече е подредил редица инвестиции, каза Драйонинген.

Той заяви:
Ние имаме силен провод от пет до 10 инвестиции, напълно готови и направихме първия си ангажимент към базираната в Сингапур Sparrow Exchange (крипто платформа, базирана на peer-to-peer).

Преди крипто ексклузивния си фонд, Golden Gate Ventures подкрепи особено базирания в Тайланд на Етериум блокчейн стартъпа Omise в развитието на платформата за децентрализирани плащания, задвижвана от OMG - ERC20 крипто токен.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света