НАЧАЛО Други

Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

АВГ. 10, 2018 19:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сингапурска компания за рисков капитал стартира фонд за 10 милиона долара

Сингапурската фирма за рисков капитал "Golden Gate Ventures" стартира нещо като "първият отдаден фонд за рисков капитал за криптовалута" в Югоизточна Азия с 10 милиона долара инвестиционен капитал.


Наречен LuneX Ventures, фондът ще види "лазерен фокус" върху пространството на криптовалути и блокчейн, като инвестира в стартъп компании в ранна фаза, включително борси за крипто, заявиха от компанията в петък. Фондът ще бъде ръководен от бившия ръководител на Golden Gate, Кенрик Драйонинген, който ще поеме ролята на партньор основател.

Стартирането на фонда също е предвидено за настоящия климат в крипто сектора, където криптовалутите бавно се превръщат в мейнстрийм, въпреки продължаващия мечи пазар през 2018 г., според Драйонинген.

Той заяви:

Ние гледаме на блокчейн като фундаментална технология, равностойна или вероятно надвишаваща интернет в разрушителен потенциал. Точно сега оценките са стигнали до по-разумни нива и индустрията се движи от пионери до ранни осиновители, което е чудесно време да започнете да инвестирате.

По-нататък фондът ще се стреми да "инвестира изключително в блокчейн компании и активи, които се развиват с бързи темпове, включително нововъзникващи компании, които могат да "докарат индустрията на следващото ниво" в световен мащаб, каза изпълнителният директор на TechinAsia.

Отвъд крипто борсите, фондът ще бъде насочен и към новосъздадените компании, които разработват практически решения за спазването на изискванията за задържане и сигурност в крипто сектора. Фирмите, които искат да въведат крипто активи и блокчейн технология на "институционални услуги" също ще бъдат облагодетелствани според Драйонинген.

Фондът се очаква да затвори до 10 милиона долара в края на 2018 г. и вече е подредил редица инвестиции, каза Драйонинген.

Той заяви:
Ние имаме силен провод от пет до 10 инвестиции, напълно готови и направихме първия си ангажимент към базираната в Сингапур Sparrow Exchange (крипто платформа, базирана на peer-to-peer).

Преди крипто ексклузивния си фонд, Golden Gate Ventures подкрепи особено базирания в Тайланд на Етериум блокчейн стартъпа Omise в развитието на платформата за децентрализирани плащания, задвижвана от OMG - ERC20 крипто токен.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света