НАЧАЛО Други

Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

ЮЛИ. 8, 2018 12:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

В основен момент за Биткойн и криптовалутите, швейцарската фондова борса ще стартира крипто борса, според съобщенията, първата по рода си в света.

 


Швейцарската фондова борса SIX планира да изгради "напълно интегрирана инфраструктура за търговия, сетълмент и съхранение на цифрови активи". SIX Digital Exchange, чието начало ще бъде пусната през 2019 г., също ще позволи токенизацията на съществуващи ценни книжа и небанкови активи, активите се търгуват.

"Това е началото на нова ера за инфраструктурите на капиталовите пазари. За нас е много ясно, че голяма част от това, което се случва в дигиталното пространство, е тук, за да остане и ще определи бъдещето на нашата индустрия ", каза Шестият изпълнителен директор Jos Dijsselhof.


SIX Digital Exchange ще се нуждае от одобрение от регулаторните органи, за да се създаде ясен мост между традиционните финансови услуги и криптовалутите и допълнително да се установи Швейцария като "крипто нация".


Планът отразява усилията на други големи фондови борси, които проучват стартирането на специален обмен на криптовалути. През април изпълнителният директор Adena Friedman заяви, че Nasdaq "ще обмисли да се превърне в крипто борса във времето". Според докладите Intercontinental Exchange, която е собственик на Нюйоркската фондова борса, също изследва идеята.

Според Goldman Sachs е възможно да се започне с предлагането на деривати, като Биткойн фючърсите, които бяха въведени за първи път на Wall Street от CME Group през декември 2017 г. Тъй като дериватите попадат под юрисдикцията на Commodity Futures Trading Commission, Биткойн фючърсите легитимират криптовалутите, като същевременно ги подлагат на регулаторен контрол.

Биткойн продължава да бъде обвит в регулаторни конфликти и текущи дебати за класифицирането му като валута, стока или ценна книга. Няма нито един набор от глобални правила или разпоредби, уреждащи Биткойн или търговия с криптовалута.

Основана през 1850 г., SIX Swiss Exchange, която е майка на SIX Digital Exchange, се управлява от Finma, швейцарския финансов надзорник и швейцарската централна банка. Това е 14-ата най-голяма борса в света по пазарна капитализация. В допълнение към акциите, швейцарската борса търгува и с други швейцарски държавни облигации и деривати. SIX възнамерява цифровата борса да има същия регулаторен надзор като традиционния им обмен.

https://youtu.be/gDbNRhLnQFo

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света