НАЧАЛО Други

Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

ЮЛИ. 8, 2018 12:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

В основен момент за Биткойн и криптовалутите, швейцарската фондова борса ще стартира крипто борса, според съобщенията, първата по рода си в света.


Швейцарската фондова борса SIX планира да изгради "напълно интегрирана инфраструктура за търговия, сетълмент и съхранение на цифрови активи". SIX Digital Exchange, чието начало ще бъде пусната през 2019 г., също ще позволи токенизацията на съществуващи ценни книжа и небанкови активи, активите се търгуват.

"Това е началото на нова ера за инфраструктурите на капиталовите пазари. За нас е много ясно, че голяма част от това, което се случва в дигиталното пространство, е тук, за да остане и ще определи бъдещето на нашата индустрия ", каза Шестият изпълнителен директор Jos Dijsselhof.


SIX Digital Exchange ще се нуждае от одобрение от регулаторните органи, за да се създаде ясен мост между традиционните финансови услуги и криптовалутите и допълнително да се установи Швейцария като "крипто нация".


Планът отразява усилията на други големи фондови борси, които проучват стартирането на специален обмен на криптовалути. През април изпълнителният директор Adena Friedman заяви, че Nasdaq "ще обмисли да се превърне в крипто борса във времето". Според докладите Intercontinental Exchange, която е собственик на Нюйоркската фондова борса, също изследва идеята.

Според Goldman Sachs е възможно да се започне с предлагането на деривати, като Биткойн фючърсите, които бяха въведени за първи път на Wall Street от CME Group през декември 2017 г. Тъй като дериватите попадат под юрисдикцията на Commodity Futures Trading Commission, Биткойн фючърсите легитимират криптовалутите, като същевременно ги подлагат на регулаторен контрол.

Биткойн продължава да бъде обвит в регулаторни конфликти и текущи дебати за класифицирането му като валута, стока или ценна книга. Няма нито един набор от глобални правила или разпоредби, уреждащи Биткойн или търговия с криптовалута.

Основана през 1850 г., SIX Swiss Exchange, която е майка на SIX Digital Exchange, се управлява от Finma, швейцарския финансов надзорник и швейцарската централна банка. Това е 14-ата най-голяма борса в света по пазарна капитализация. В допълнение към акциите, швейцарската борса търгува и с други швейцарски държавни облигации и деривати. SIX възнамерява цифровата борса да има същия регулаторен надзор като традиционния им обмен.

https://youtu.be/gDbNRhLnQFo

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за д...
СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света