НАЧАЛО Други

Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

ЮЛИ. 8, 2018 12:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарската стокова борса ще стартира крипто обмен

В основен момент за Биткойн и криптовалутите, швейцарската фондова борса ще стартира крипто борса, според съобщенията, първата по рода си в света.


Швейцарската фондова борса SIX планира да изгради "напълно интегрирана инфраструктура за търговия, сетълмент и съхранение на цифрови активи". SIX Digital Exchange, чието начало ще бъде пусната през 2019 г., също ще позволи токенизацията на съществуващи ценни книжа и небанкови активи, активите се търгуват.

"Това е началото на нова ера за инфраструктурите на капиталовите пазари. За нас е много ясно, че голяма част от това, което се случва в дигиталното пространство, е тук, за да остане и ще определи бъдещето на нашата индустрия ", каза Шестият изпълнителен директор Jos Dijsselhof.


SIX Digital Exchange ще се нуждае от одобрение от регулаторните органи, за да се създаде ясен мост между традиционните финансови услуги и криптовалутите и допълнително да се установи Швейцария като "крипто нация".


Планът отразява усилията на други големи фондови борси, които проучват стартирането на специален обмен на криптовалути. През април изпълнителният директор Adena Friedman заяви, че Nasdaq "ще обмисли да се превърне в крипто борса във времето". Според докладите Intercontinental Exchange, която е собственик на Нюйоркската фондова борса, също изследва идеята.

Според Goldman Sachs е възможно да се започне с предлагането на деривати, като Биткойн фючърсите, които бяха въведени за първи път на Wall Street от CME Group през декември 2017 г. Тъй като дериватите попадат под юрисдикцията на Commodity Futures Trading Commission, Биткойн фючърсите легитимират криптовалутите, като същевременно ги подлагат на регулаторен контрол.

Биткойн продължава да бъде обвит в регулаторни конфликти и текущи дебати за класифицирането му като валута, стока или ценна книга. Няма нито един набор от глобални правила или разпоредби, уреждащи Биткойн или търговия с криптовалута.

Основана през 1850 г., SIX Swiss Exchange, която е майка на SIX Digital Exchange, се управлява от Finma, швейцарския финансов надзорник и швейцарската централна банка. Това е 14-ата най-голяма борса в света по пазарна капитализация. В допълнение към акциите, швейцарската борса търгува и с други швейцарски държавни облигации и деривати. SIX възнамерява цифровата борса да има същия регулаторен надзор като традиционния им обмен.

https://youtu.be/gDbNRhLnQFo

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света