НАЧАЛО Други

Швейцарска фондова борса: Блокчейн-базираните борси ще заменят традиционните

НОЕ. 18, 2018 17:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарска фондова борса: Блокчейн-базираните борси ще заменят традиционните

Цифровите борси, базирани на блокчейн технология, напълно ще заменят традиционните в рамките на следващите десет години, каза пред Ройтерс, Томас Зийб от SIX, в сряда, 14-ти ноември.


"Съществуващата система може да бъде напълно заменена от цифровите обмени за около 10 години", каза Зийб, който ръководи отдел "Ценни книжа и борси" на SIX.


"В момента, в който брокерите, банките, застрахователните компании и големите мениджъри на активи наистина видят предимствата откъм разходи (на блокчейн), те ще започнат да се движат сравнително бързо", допълни той.

Зийб разговаря с Ройтерс и за пускането на цифров обмен на SIX (SDX), който ще започне да работи в средата на 2019 г. Веднага щом бъдат изяснени правните въпроси с швейцарското правителство и регулатора на финансовия пазар (FINMA) на страната, компанията ще предлага търговия с подбрани акции, облигации и ETF.

Според Зийб, решението за стартиране на дигитален обмен е било принудено от съперничество с големи крипто обмени като Coinbase или Binance. Зийб вярва, че те навлизат в бизнеса на традиционните борси и представляват голяма заплаха, добавяйки още веднъж, че конкурентите биха могли напълно да заобиколят банките или фондовите борси.


Швейцария активно подкрепя инициативите, свързани с криптo, като приспособява правната си рамка към нуждите на индустрията в различни области, включително банкирането.


През октомври FINMA издаде първия лиценз за управление на крипто активите в крипто инвестиционен фонд. Лицензът ще му позволи да предлага широк спектър от колективни инвестиционни продукти, които проследяват Биткойн (BTC) и други крипто активи. И през ноември местната компания SEBA Crypto AG, която имаше за цел да създаде банка, предлагаща услуги, свързани с крипто, разкри, че очаква да получи банков лицензия от FINMA през 2019 г.

Преди това Singapore Exchange Limited (SGX), заедно с Паричния орган на Сингапур (MAS), успешно са тествали използването на блокчейн за сетълмент на активи. Проучването бе проведено в партньорство с американския Nasdaq фондов пазар и консултантската компания Deloitte.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света