НАЧАЛО Регулации

Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

СЕП. 6, 2018 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

Швейцарският блокчейн стартъп Smart Valor спечели одобрението на регулаторните органи на страната да работи на местния финансов пазар, съобщи Ройтерс на 5-и септември.

 Smart Valor ще бъде регулиран от местната асоциация за стандарти в сферата на финансовите услуги (VQF), а не от националната регулаторна агенция, Надзорния Орган на Финансовия Пазар (FINMA). VQF е упълномощена от FINMA да проверява съответствието със законите за прането на пари (AML).

Статутът като одобрен от регулаторния орган финансов посредник, вероятно ще даде на Smart Valor по-голяма надеждност, тъй като ще бъде активно контролиран за спазването на правилата за борба с изпирането на пари. Не беше ясно обаче дали други фирми, свързани с блокчейн в страната, са спечелили одобрение като финансови посредници. Както FINMA, така и VQF отказаха да коментират.

Според Ройтерс, Smart Valor планира да пусне в четвъртото тримесечие на 2018 г. онлайн платформа за алтернативни инвестиции, включително криптовалути. Дружеството също така кандидатства за банков лиценз, който се надява, че ще му позволи да предлага инвестиции в ценни книжа през първата половината от 2019 г.

Основателят на Smart Valga, Олга Фелдмайер заяви пред Ройтерс, че токенизацията ще промени начина, по който хората ще инвестират:
Токенизацията превръща начина, по който хората притежават нещата, подобрява ликвидността и прави тези инвестиционни възможности достъпни за по-широка аудитория от инвеститори.

Швейцария е сред няколкото държави, които активно адаптират и създават законодателство, за да приветстват блокчейн проектите. Както вече бе съобщено, страната е дом на световно известната Крипто Долина, разположена в кантона на Цуг.

В началото на юли, местните компании помогнаха на правителството на Цуг да проучи блокчейн технологията в местната онлайн система за гласуване. Необвързващият пробен вот включваше 72 от общо 240 граждани с достъп до системата за гласуване онлайн.

Smart Valor е създадена през 2017 г. от Олга Фелдмайер, която преди това е работила за базирания в Китай портфейл Bitcoin Xapo. Фелдмайер основа фирмата в опит да разруши швейцарската банкова система.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света