НАЧАЛО Регулации

Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

СЕП. 6, 2018 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

Швейцарският блокчейн стартъп Smart Valor спечели одобрението на регулаторните органи на страната да работи на местния финансов пазар, съобщи Ройтерс на 5-и септември.Smart Valor ще бъде регулиран от местната асоциация за стандарти в сферата на финансовите услуги (VQF), а не от националната регулаторна агенция, Надзорния Орган на Финансовия Пазар (FINMA). VQF е упълномощена от FINMA да проверява съответствието със законите за прането на пари (AML).

Статутът като одобрен от регулаторния орган финансов посредник, вероятно ще даде на Smart Valor по-голяма надеждност, тъй като ще бъде активно контролиран за спазването на правилата за борба с изпирането на пари. Не беше ясно обаче дали други фирми, свързани с блокчейн в страната, са спечелили одобрение като финансови посредници. Както FINMA, така и VQF отказаха да коментират.

Според Ройтерс, Smart Valor планира да пусне в четвъртото тримесечие на 2018 г. онлайн платформа за алтернативни инвестиции, включително криптовалути. Дружеството също така кандидатства за банков лиценз, който се надява, че ще му позволи да предлага инвестиции в ценни книжа през първата половината от 2019 г.

Основателят на Smart Valga, Олга Фелдмайер заяви пред Ройтерс, че токенизацията ще промени начина, по който хората ще инвестират:
Токенизацията превръща начина, по който хората притежават нещата, подобрява ликвидността и прави тези инвестиционни възможности достъпни за по-широка аудитория от инвеститори.

Швейцария е сред няколкото държави, които активно адаптират и създават законодателство, за да приветстват блокчейн проектите. Както вече бе съобщено, страната е дом на световно известната Крипто Долина, разположена в кантона на Цуг.

В началото на юли, местните компании помогнаха на правителството на Цуг да проучи блокчейн технологията в местната онлайн система за гласуване. Необвързващият пробен вот включваше 72 от общо 240 граждани с достъп до системата за гласуване онлайн.

Smart Valor е създадена през 2017 г. от Олга Фелдмайер, която преди това е работила за базирания в Китай портфейл Bitcoin Xapo. Фелдмайер основа фирмата в опит да разруши швейцарската банкова система.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света