НАЧАЛО Регулации

Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

СЕП. 6, 2018 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарска блокчейн компания печели регулаторно съгласие, търсеща банков лиценз през 2019 г.

Швейцарският блокчейн стартъп Smart Valor спечели одобрението на регулаторните органи на страната да работи на местния финансов пазар, съобщи Ройтерс на 5-и септември.

 Smart Valor ще бъде регулиран от местната асоциация за стандарти в сферата на финансовите услуги (VQF), а не от националната регулаторна агенция, Надзорния Орган на Финансовия Пазар (FINMA). VQF е упълномощена от FINMA да проверява съответствието със законите за прането на пари (AML).

Статутът като одобрен от регулаторния орган финансов посредник, вероятно ще даде на Smart Valor по-голяма надеждност, тъй като ще бъде активно контролиран за спазването на правилата за борба с изпирането на пари. Не беше ясно обаче дали други фирми, свързани с блокчейн в страната, са спечелили одобрение като финансови посредници. Както FINMA, така и VQF отказаха да коментират.

Според Ройтерс, Smart Valor планира да пусне в четвъртото тримесечие на 2018 г. онлайн платформа за алтернативни инвестиции, включително криптовалути. Дружеството също така кандидатства за банков лиценз, който се надява, че ще му позволи да предлага инвестиции в ценни книжа през първата половината от 2019 г.

Основателят на Smart Valga, Олга Фелдмайер заяви пред Ройтерс, че токенизацията ще промени начина, по който хората ще инвестират:
Токенизацията превръща начина, по който хората притежават нещата, подобрява ликвидността и прави тези инвестиционни възможности достъпни за по-широка аудитория от инвеститори.

Швейцария е сред няколкото държави, които активно адаптират и създават законодателство, за да приветстват блокчейн проектите. Както вече бе съобщено, страната е дом на световно известната Крипто Долина, разположена в кантона на Цуг.

В началото на юли, местните компании помогнаха на правителството на Цуг да проучи блокчейн технологията в местната онлайн система за гласуване. Необвързващият пробен вот включваше 72 от общо 240 граждани с достъп до системата за гласуване онлайн.

Smart Valor е създадена през 2017 г. от Олга Фелдмайер, която преди това е работила за базирания в Китай портфейл Bitcoin Xapo. Фелдмайер основа фирмата в опит да разруши швейцарската банкова система.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света