НАЧАЛО Биткойн

Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

май 9, 2020 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

Ако обаче попитате участниците на пазара на криптовалути дали това е сценарият, който те очакваха при наближаването на халвинга, мнозинството ще отговори, че са очаквали повече.

Разбира се, с оставането на по-малко от 3 дни до халвинг събитието, в криптосферата може да се случи много, но на фундаментално ниво всички разбират, че ако скорошният растеж на Биткойн е максималният оптимизъм, тогава дигиталните валути не се справят добре в момента.

Малко вероятно е обаче, да е толкова лошо за първата криптовалута, дори ако цената започне значително да спада след събитието и дори ако не се възстанови дълго време.

Последните два пъти, халвингът завърши с растеж поради непоклатимата вяра на участниците на крипто пазара в мисията Биткойн като проект, който се противопоставя на цялата традиционна финансова система. Когато вярата стана твърде силна, на институционалните инвеститори им беше позволено да влязат на пазара.

Крипто ентусиастите чакаха нов тласък от институционални пари. Но фючърсите станаха отправна точка на крипто зимата, засягайки надеждите на инвеститорите на дребно в крипто пространството. Защо популяризирането на Биткойн във финансовия свят доведе до спад в цената?

Резкият ръст на цената на Биткойн доведе до това монетата да се възприема като опасност, която трябва да бъде контролирана. Ръст над $10,000 и мащабът на манията покрай криптовалутите направи Биткойн „видим“ за регулаторите.

Основната същност на Биткойн е механизмът му за оцеляване: нарастващата трудност на добив, намаляващата рентабилност и ограничените емисии. Между другото, подобна комбинация би могла да помогне и на цялата световна икономика. Преди това тази комбинация е водила до повишаване на цената на даден актив.

Въпреки това, сега можем да видим, че растежът на Биткойн е изправен пред доста сериозни трудности. Защо? Съставът на пазара се промени и обемът на търговията нарасна значително.

Каква е действителната (не теоретична) граница на растеж на цената на Биткойн? Нито $100,000, нито дори $50,000 или $25,000. Най-вероятно основните принципи за оцеляване ще се променят с новите условия: ръстът на обема на търговията ограничава растежа на цените, измествайки Биткойн от категорията на спекулациите около цената към инвестицията на финансовата система на бъдещето.

От началото на годината обемите на търговията в Биткойн мрежата са се увеличили със 140% и са доста над нивата, отбелязани от 2017 г. Вероятно Сатоши Накамото е разбрал, че един актив не може да се развива с непрекъснат растеж на цените.

Истинските крипто ентусиасти не трябва да се страхуват от спад в цената на Биткойн. Повишаване на затрудненията при копаенето, стабилизираните цени, по-високите обеми на търговия и загубата на регулаторен интерес – тази формула може да работи за превръщането на Биткойн в една истинска нова финансова система, въпреки настоящите или бъдещите спадове на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене