НАЧАЛО Биткойн

Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

09.05.2020 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще скочи ли цената на Биткойн след халвинга?

Ако обаче попитате участниците на пазара на криптовалути дали това е сценарият, който те очакваха при наближаването на халвинга, мнозинството ще отговори, че са очаквали повече.

Разбира се, с оставането на по-малко от 3 дни до халвинг събитието, в криптосферата може да се случи много, но на фундаментално ниво всички разбират, че ако скорошният растеж на Биткойн е максималният оптимизъм, тогава дигиталните валути не се справят добре в момента.

Малко вероятно е обаче, да е толкова лошо за първата криптовалута, дори ако цената започне значително да спада след събитието и дори ако не се възстанови дълго време.

Последните два пъти, халвингът завърши с растеж поради непоклатимата вяра на участниците на крипто пазара в мисията Биткойн като проект, който се противопоставя на цялата традиционна финансова система. Когато вярата стана твърде силна, на институционалните инвеститори им беше позволено да влязат на пазара.

Крипто ентусиастите чакаха нов тласък от институционални пари. Но фючърсите станаха отправна точка на крипто зимата, засягайки надеждите на инвеститорите на дребно в крипто пространството. Защо популяризирането на Биткойн във финансовия свят доведе до спад в цената?

Резкият ръст на цената на Биткойн доведе до това монетата да се възприема като опасност, която трябва да бъде контролирана. Ръст над $10,000 и мащабът на манията покрай криптовалутите направи Биткойн „видим“ за регулаторите.

Основната същност на Биткойн е механизмът му за оцеляване: нарастващата трудност на добив, намаляващата рентабилност и ограничените емисии. Между другото, подобна комбинация би могла да помогне и на цялата световна икономика. Преди това тази комбинация е водила до повишаване на цената на даден актив.

Въпреки това, сега можем да видим, че растежът на Биткойн е изправен пред доста сериозни трудности. Защо? Съставът на пазара се промени и обемът на търговията нарасна значително.

Каква е действителната (не теоретична) граница на растеж на цената на Биткойн? Нито $100,000, нито дори $50,000 или $25,000. Най-вероятно основните принципи за оцеляване ще се променят с новите условия: ръстът на обема на търговията ограничава растежа на цените, измествайки Биткойн от категорията на спекулациите около цената към инвестицията на финансовата система на бъдещето.

От началото на годината обемите на търговията в Биткойн мрежата са се увеличили със 140% и са доста над нивата, отбелязани от 2017 г. Вероятно Сатоши Накамото е разбрал, че един актив не може да се развива с непрекъснат растеж на цените.

Истинските крипто ентусиасти не трябва да се страхуват от спад в цената на Биткойн. Повишаване на затрудненията при копаенето, стабилизираните цени, по-високите обеми на търговия и загубата на регулаторен интерес – тази формула може да работи за превръщането на Биткойн в една истинска нова финансова система, въпреки настоящите или бъдещите спадове на цените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.